NEÜ Tıp Fakültesi’nde   mezuniyet sevinci

NEÜ Tıp Fakültesi’nde mezuniyet sevinci

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Tıp Fakültesi tarafından 2023-2024 eğitim-öğretim yılı 37. dönem mezuniyet töreni düzenlendi.

Selçuklu Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen törene Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, NEÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bahadır Feyzioğlu ve Prof. Dr. Hidayet Oğuz, NEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Nail Güner, NEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci, NEÜ yöneticileri, akademisyenler, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Programın selamlama ve açılış konuşmasını gerçekleştiren Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Nail Güner, " Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi, ülkemizde marka değerine ulaşmış 42 yıllık geçmişe sahip köklü bir fakültedir. 1982 yılından bu yana 5 bin 950 hekim yetiştiren ve bünyesinde 43 ana bilim dalı bulunduran, 134 profesör, 66 doçent, 68 öğretim üyesi ve 863 araştırma görevlisi ile beraber toplam bin 101 eğitim elemanı ile çok geniş, köklü bir tıp fakültesidir" diye konuştu.

2-8.jpg

MEZUNİYET BİTİŞ DEĞİL BAŞLANGIÇTIR

Mezuniyetlerin bir bitiş değil, başlangıç olduğunu aktaran NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu ise, "Gençlerimiz hayata daha yeni adım atıyorlar. Sevgili gençler, bundan sonra kendiniz için değil, başkaları için çalışacaksınız. Hekimseniz farklı olmak zorundasınız. Hekim, hikmet sahibi olmak kökünden gelir. Doktor ve tabipten çok daha derin anlamları vardır. Sadece bilgi ve maddi olarak değil, gönlü ile de hastasını tedavi edebilmek, ona öyle bakabilmek ancak hekimin ve hikmet sahibi olan bir doktorun vazifesi ve becerisi olabilir. Gençler, artık siz bundan sonraki hayatınızda hasta diye biri ile muhattap olacaksınız. Hasta kim biliyor musunuz? Bir insan. Hasta kim biliyor musunuz? Sizin kardeşiniz, ablanız, anneniz, babanız, dayınız ve amcanız. Hastanıza böyle bir ruhla yaklaşırsanız o zaman işte gerçekten bir hekim ve hikmetli bir doktor olursunuz. Sizlere her zaman hasta, size muhtaç insanlar gelecek. İnsan, kendisine ihtiyaç duyulduğunu hissedince başka tavır ve ruh haline girebiliyor. Öyle olmayın gençler. Bir abiniz ve hocanız olarak tavsiyem budur" dedi.

ZOR VE ZAHMETLİ BİR SÜREÇ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da, "Böyle mutlu bir günde sizlerle birlikte olmaktan büyük keyif ve mutluluk duyuyorum. Yaşadığınız zorlukları nispeten yaşayan bir büyüğünüz olarak ne kadar zor, zahmetli bir süreçten geçtiğinizin farkındayım. Eğitim-öğretim döneminde yapmış olduğunuz gayret ve destekler ama en önemlisi de hepimiz bayramda bir aradayken nöbette olan sizlerle görüntülü konuşmanın burukluğunu yaşayan biz aileler olarak ne kadar zahmetli bir süreç geçirdiğinizi biliyoruz. Ama kazandığınız paye ve bize yaşattığınız mutluluk ve gurur da o seviyede yüksek. Onun için tekrar hepinize teşekkür ediyorum. Sizlere ömür boyu başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.