Numan Kurtulmuş gençlerle buluştu

Numan Kurtulmuş gençlerle buluştu

Saadet Türkiye Buluşmaları kapsamında önceki gün Konyaya gelerek çeşitli etkinliklerde bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, dün de gençlerle bir araya geldi.

Dünya ve ülke gündemini meşgul eden konuları gençlerle tartışan Kurtulmuş, gençlere gelecekle ilgili çeşitli tavsiyelerde bulundu. Saadet Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Özkafa, Saadet Partisi İl Başkanı Veli Tolu ve Anadolu Gençlik Derneği yöneticilerinin de katıldığı programın sonunda günün anısına Numan Kurtulmuş’a çeşitli hediyeler takdim edildi.
DÜNYA ZENGİN AMA HALK FAKİR
Dünya üzerinde ciddi gelir adaletsizliği olduğunu ve yaşanan bir çok problemin de bu adaletsizlikten kaynaklandığını dile getiren Numan Kurtulmuş, “Gelir dağılımındaki bu dengesizlik öyle yerlere ulaşmış ki bazı kişilerin geliri, bir çok ülkenin milli gelirinden daha yüksek duruma gelmiş. Zengin ile fakir arasındaki fark her geçen gün artmakta. Dünya geçmişe dönüp baktığımızda gerçekten çok daha zengin kaynaklara sahip. Ama bu zenginlik içerisinde dahi birçok insan açlıktan ölebiliyor. Firavun zamanında bile açlıktan ölen yoktu” dedi.
2. DÜNYA SAVAŞI’NDAN DAHA ÇOK İNSAN ÖLDÜ
Dünyada savaş olmayacak, kutuplaşma olmayacak, barış ve huzur ortamı sağlanacak denirken, savaşların yeniden baş gösterdiğini kaydeden Prof. Dr. Kurtulmuş, “Batılı emperyalistlerin yaptığı saldırılar sonucunda 2. Dünya Savaşı’ndakinden daha çok insan günümüzde hayatını yitirmiştir. Bunun en somut göstergesi Bosna Hersek’te 2 yıl içerisinde 2,5 milyon insanın ölmesidir. Irak’ta yaşananlar da hakeza. Silahlanma yarışı her geçen gün artmakta, ne yazık ki Türkiye’de bu silahlanma yarışı içinde yer almakta. Türkiye ekonomik krizin baş gösterdiği bir dönemde dahi dışarıdan ithal ettiği silahlara 19 milyon doları verebilmektedir” diye konuştu.
DÜNYA NASIL BU HALE GELDİ?
Dünya’nın bugünkü halini almasında batının modernizm dediği anlayışın etkili olduğunu dile getiren Numan Kurtulmuş, modernizmin yanlış anlaşıldığını ve bir düşünce sisteminden ibaret olduğunu söyledi. Modernizmin beslendiği 4 ana kaynak olduğunu kaydeden Kurtulmuş, “Modernizm, maneviyatı reddeder, maddiyata değer verir. Rasyonelliğe önem verir. Aklı ön planda tutar ama sadece akılla doğru kararlar alınmaz. İnsan için hissiyat da önemlidir. Modernizm, bireyciliği ön planda tutar, insanın kendi çıkarlarını korumasını amaçlar. Naturel deternizm anlayışı ile de kim güçlü ise ayakta kalsın anlayışını yaymaktadır” dedi.
Bugün dünyada yaşanan krizi modernizm krizine bağlayan Kurtulmuş, “Dünyayı kendi malı gibi gören modern zihniyet, krizin baş mimarisini oluşturmaktadır. Dünya üzerinde hakim olan bu modernizm krizinin önüne geçilmeden hiçbir sorun çözülemeyecektir” ifadelerini kullandı.
MÜSLÜMANLAR NASIL KURTULACAK?
Müslümanları içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtaracak olanın yine Müslüman bilim adamları ve entelektüelleri olduğunu anlatan Numan Kurtulmuş, bunun yanında yüksek ahlaki değere sahip olunması gerektiğini ifade etti. 21. yüz yılın en büyük gücünün bilgi olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Kurtulmuş, “Müslüman bilginin yanı sıra irfana da sahip olmalıdır. Çünkü bilgi ancak irfan sayesinde faydalı hale gelir. İrfan, insanın rabbinin gücü karşısında güçsüz olduğunun farkında olmasıdır. Müslüman, hikmet sahibi insandır. Hikmetli olmak, hangi sözü, nerede, nasıl, kime söyleyeceğini bilme sanatıdır. Tüm bunların uygulamaya konulması için de Müslüman aksiyon sahibi olmalıdır. Çok şey bilen bir insan bildiklerini kimseye anlatmıyor, kimseye faydalı olamıyorsa o bilgiden kimseye hayır gelmez” dedi.
Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, gençlere yönelik olarak Anadolu Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu’nda yaptığı konuşmanın ardından Antalya’ya gitmek üzere yola çıktı.
RASİM ATALAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.