Norveç, Irak'a Yardımları Ulaştırmak İçin Askerî Kargo Uçağını Gönderecek

Norveç, Irak'a Yardımları Ulaştırmak İçin Askerî Kargo Uçağını Gönderecek

Norveç Dışişleri Bakanı Borge Brende, Irak Kürdistan Bölgesel Kürt Yönetimi'ne askeri yardımda bulunacaklarını çıkladı.Erbil'de resmi temaslarda bulunması ardında Brende, Irak Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani ile basın toplantısı...

Norveç Dışişleri Bakanı Borge Brende, Irak Kürdistan Bölgesel Kürt Yönetimi'ne askeri yardımda bulunacaklarını çıkladı.

Erbil'de resmi temaslarda bulunması ardında Brende, Irak Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani ile basın toplantısı düzenledi.

Mesud Barzani, Kürt Yönetimi'nin teröre karşı verdiği mücadeleye uluslararası dostlarından aldığı desteğin her geçen gün arttığını dile getirdi. Barzani, bunun ise demokrasiye ve farklı etnik gruplara karşı gösterdiği saygı ve özverinden kaynaklandığını söyledi.

Borge Brende ise Kürt Yönetimi'nin verdiği mücadeleyi takdir ettiklerini ve her türlü yardıma hazır olduklarını belirtti.

Geçenlerde Kürt Yönetimi'ne yaklaşık 25 milyon dolarlık insanı yardımda bulunduklarını söyleyen Brende, kısa bir süre içinde 10 milyon dolarlık yardım yapacaklarını ifade etti.

Hercules tipi askeri kargo uçağını da Irak'a yardımların ulaştırılması için seferber edeceklerini belirten Norveçli bakan, "Biliyorsunuz yardımlar birçok bölgeye çok zor ve geç ulaşıyor." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.