NEÜ'de Romanya yemeklerini tanıttılar

NEÜ'de Romanya yemeklerini tanıttılar

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ)’nin koordinatörlüğünde 2015 yılında Erasmus+ Gençlik Hareketliliği faaliyeti çerçevesinde AB Bakanlığı Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen “Gelecek İçin Geçmiş Projesi” geleneksel el sanatları ve girişimcilik konulu

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ)’nin koordinatörlüğünde 2015 yılında Erasmus+ Gençlik Hareketliliği faaliyeti çerçevesinde AB Bakanlığı Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen “Gelecek İçin Geçmiş Projesi” geleneksel el sanatları ve girişimcilik konulu proje hayata geçirildi. Proje kapsamında Necmettin Erbakan Üniversitesi'ne gelen Romanyalı öğrenciler geleneksel yemeklerini tanıtma fırsatı da buldu. Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen yemek yarışmasında stand açan Romanyalı öğrenciler geleneksel Roman yemeklerini tanıtma fırsatı buldu.

img_9634.jpg

Romanya ve Türkiye’nin pek çok kültürel ortak noktasının olduğunu ifade eden grup lideri Lanra Maria, "Türk ve Roman yemekleri birbirine çok benziyor. Ortak tarihi geçmişimiz mutfak kültürüne de yansımış. Bunu Konya'da çok iyi görme fırsatı bulduk. Bu tür projelerle bu konudaki farkındalığı daha da artırabiliriz" dedi. Öğrenci grubu adına konuşan Dumne Rucsamdıva da ilk kez Türkiye’de bulunduklarını belirterek, "Necmettin Erbakan Üniversitesi öğrencilerine geleneksel yemeklerimizi tanıttığımızdan dolayı çok mutluyuz. Öğrencilerin ilgisi bizi çok mutlu etti. Türkiye ve Romanya mutfağı birbirine çok benziyor" diye konuştu.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.