Netanyahu: Kara Operasyonunu Genişleteceğiz

Netanyahu: Kara Operasyonunu Genişleteceğiz

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi'ne yönelik başlattıkları kara operasyonunu ciddi şekilde genişletmeye hazırlandıklarını söyledi.Özel kabine toplantısı öncesinde açıklama yapan Netanyahu, operasyonun ana amacının İsrail...

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi'ne yönelik başlattıkları kara operasyonunu ciddi şekilde genişletmeye hazırlandıklarını söyledi.

Özel kabine toplantısı öncesinde açıklama yapan Netanyahu, operasyonun ana amacının İsrail topraklarına açılan tünel tehdidinin ortadan kaldırılması olduğunu dile getirdi. 10 gün devam eden 2 binden fazla hava saldırısıyla bu tehdidi tam olarak ortan kaldıramadıklarını ifade eden Netanyahu, Hamas ve diğer grupların kapasitelerine ciddi zarar veren kadar operasyonun süreceğini kaydetti.

Mısır ve BM’nin yaptığı ateşkes tekliflerini kendilerinin kabul ettiğini fakat Hamas’ın bu girişimleri reddettiğini söyleyen İsrail başbakanı, “Biz de diğer tüm seçenekler tükendiği için kara operasyonuna başladık. Bunu yapmazsak, ödeyeceğimiz bedelin yüksek olacağını anladık.” ifadelerini kullandı. Netanyahu ayrıca, saldırı sırasında öldürülen 20 yaşındaki İsrail askerin Eytan Barak’ın ailesine başsağlığı diledi.

Savunma Bakanı Moşe Yaalon ise İsrail’in güvenliğini kimseyle pazarlık konusu yapmayacaklarını ve roket saldırılarına müsamaha gösteremeyeceklerini söyledi. Yaalon, roket saldırıları durmazsa Hamas’ın her zamankinden daha ağır bir bedel ödeyeceği tehdidini yaptı. İsrailli bakan, “Hayatımıza kast edenler bundan pişman olacaklar.” dedi.

Dün 13 Hamas üyesi, açtıkları tünel yardımıyla İsrail’e giriş yapmıştı. Yaalon, Hamas’ın büyük bir kaçırma eylemi planladığını belirterek, tehlikeyi ortadan kaldırmak için Gazze’ye girmekten başka çareleri kalmadığını savundu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.