Nazmiyeye rekor dayanmıyor

Nazmiyeye rekor dayanmıyor

Meram Belediyesporun engelli haltercisi Nazmiye Muslu, 2012 Paralimpik Olimpiyatları öncesi yapılan özel turnuvada kendisine ait dünya rekorunu egale etti

29 Ağustos-9 Eylül 2012 tarihleri arasında İngiltere’nin başkentli Londra’da yapılacak engellilere yönelik Paralimpik Olimpiyatları öncesindeki son uluslararası turnuva Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai kentinde yapıldı. 
2010 yılında Malezya’da yapılan Dünya Bedensel Engelli Halter Şampiyonası’nda 40 kiloda mücadele eden ve 106 kilo kaldırarak dünya rekoru kıran Meram Belediyespor’lu halterci Nazmiye Muslu, bu turnuvada 106,5 kilo kaldırarak kendisine ait dünya rekorunu egale etti. Muslu’nun altın madalya kazanarak göğsümüzü kabarttığı turnuvada mücadele eden diğer Türk sporcuları ise 3 gümüş ile 1 bronz madalya kazandılar.
Londra’da yapılacak Paralimpik Olimpiyatları öncesinde bu turnuvada kendini test etme şansı bulduğunu belirten Nazmiye Muslu, “Dubai’de yapılan uluslararası turnuvada tekrar dünya rekoru kırdığım için çok mutluyum. İnşallah bundan sonraki hedefim olimpiyat şampiyonluğudur. Bana her zaman büyük destek olan Meram Belediye Başkanımız Sayın Dr. Serdar Kalaycı ile kulüp yöneticilerime teşekkür ediyorum” dedi.
Başarılı sporcuyu kutlayan Başkan Kalaycı, “2010 yılında dünya şampiyonu olan bedensel engelli haltercimiz Nazmiye Muslu, Dubai’deki uluslararası turnuvada kendine ait dünya rekorunu 106,5 kilo kaldırarak egale etmiştir. Londra’da yapılacak olimpiyatlarda da sporcumuzun aynı başarıları elde edeceğine yürekten inanıyorum. Belediye olarak halter, tekvando gibi bireysel branşlara yönelik desteklerimiz artarak devam edecek.” diye konuştu.
Meram Belediyespor olarak ferdi sporlara önem verdiklerinin altını bir defa daha çizen Başkan Serdar Kalaycı, Nazmiye’nin başarılarını diğer branşlarda da mutlaka alacaklarını, bütün çalışmaları da bu doğrultuda yaptıklarını söyledi. Kalaycı, “Meram Belediyespor’un amacı hem Konya’yı hem de Türkiye’yi uluslar arası organizasyonlarda başarılı bir şekilde temsil edecek sporculara destek vermektir. Daha önce de söylediğim gibi, takım sporlarına harcanan rakamların çok altında rakamlarla ferdi sporlarda daha önemli başarılar elde ediyoruz, dolayısıyla bu çocukların aldığı derecelerle daha mutlu oluyoruz” dedi. Öte yandan, daha önce çok sayıda ödüle layık görülen Nazmiye Muslu, Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından düzenlenen “2011 Yılının En İyileri” ödül töreninde ‘yılın en iyi bedensel engelli sporcusu’ seçildi.
SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.