Nazarbayev, Avrasya Gümrük Birliği Toplantısına Katılacak

Nazarbayev, Avrasya Gümrük Birliği Toplantısına Katılacak

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, 26 Ağustos’ta Belarus’un başkenti Minsk’te Gümrük Birliği ülkeleri (Kazakistan-Rusya-Belarus) ve Ukrayna arasında yapılacak devlet başkanları toplantısına katılacak.Cumhurbaşkanlığı Basın...

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, 26 Ağustos’ta Belarus’un başkenti Minsk’te Gümrük Birliği ülkeleri (Kazakistan-Rusya-Belarus) ve Ukrayna arasında yapılacak devlet başkanları toplantısına katılacak.

Cumhurbaşkanlığı Basın İdaresi, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in gümrük birliğine üye ülkelerin devlet başkanları ve Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın katılımıyla yapılacak toplantıya katılacağını duyurdu.

26 Ağustos’ta Belarus’n başkenti Minsk’te Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev , Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Beleraus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’nun katılımıyla yapılacak toplantıda Ukrayna krizine çözüm yolları ele alınacak. Toplantıda ayrıca Kazakistan’ın ortaya koyduğu inisiyatifi ile benzer bir toplantının Avrupa Birliği’nin(AB) katılımıyla Astana’da yapılması da görüşülecek.

Nazarbayev’in geçen hafta AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ile yaptığı telefon görüşmesinde Ukrayna krizini etraflıca ele aldı. AB Komisyonu Başkanı Barosso, Ukrayna krizinde çözümü amaçlayan söz konusu toplantı için Kazakistan'ın ortaya koyduğu inisiyatifi desteklediklerini, benzer bir toplantının Kazakistan'ın başkenti Astana'da da yapılması konusunda Nazarbayev ile hemfikir olduğunu açıkladı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.