Muş’ta Üniversite Öğrencilerinin Ulaşım Sıkıntısı Görüşüldü

Muş’ta Üniversite Öğrencilerinin Ulaşım Sıkıntısı Görüşüldü

Muş Sivil Toplum Platformu (STP) Yönetim Kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Feyat Asya’yı ziyaret etti. Muş’ta Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) öğrencilerinin yaşamış olduğu ulaşım sıkıntısının giderilmesi için Başkan Asya’yı...

Muş Sivil Toplum Platformu (STP) Yönetim Kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Feyat Asya’yı ziyaret etti. Muş’ta Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) öğrencilerinin yaşamış olduğu ulaşım sıkıntısının giderilmesi için Başkan Asya’yı ziyaret eden platform üyeleri, sorunun çözümü için değer paydaşlarla görüşecekleri ve sorunun çözümünü istedi.

Belediye meydanında öğrencilerle yaşanan tatsız olaydan dolayı üzüntü duyduklarını belirten platform üyesi Kasım Sığınç, Belediye Başkanı Asya’nın öğrencilere karşı oldukça samimi ve özverili bir tutum sergilediğini ifade etti.

Basın açıklamasının yapıldığı yerde öğrencilerden bazılarının istenmeyen olaylar yaşanmasına sebep olduklarını ifade eden Sığınç, bu tür olayların yaşanmaması için ulaşım sıkıntısının çözülmesi gerektiğini kaydetti. Ulaşım sıkıntısı ile ilgili çözüm noktasında ne gerekiyorsa yapılması için acil çözüm yollarının aranmasına değinen Platform üyeleri, Belediye Başkanı Feyat Asya’nın olay günü huzursuzluk çıkaran öğrenciden şikayetçi olmamasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Muş Sivil Toplum Platformu üyeleri, ulaşım konusunda öneri sunarak, bu önerilerin trafik komisyonunda görüşülmesi gerektiğinin altını çizdiler. Yapılan ziyaretten dolayı memnun kaldığını belirten Belediye Başkanı Feyat Asya ise ulaşım sorununun en başta kendisinin sorunu olduğunu kaydetti. Trafik komisyonunda bu sorunları görüştüklerini ifade eden Başkan Asya, şunları söyledi: “Belediye Başkanı olarak bu sorunun en başta benim sorunum olduğunun farkındayım. Yaşanan olaydan daha birkaç saat önce trafik komisyonunda bu sorunları görüştük ve çözüm için paydaşların gerekeni yapmasını istedik. Ancak o gün öğrenci arkadaşlarımız belediye meydanında bir basın açıklaması yapıp, bizleri görmek istediler. Bende kendileri ile makamda görüşmek yerine içlerine kadar gidip sıkıntılarını dinledim. Bazı hukuki sorunlar olduğunu ve bu sorunların hemen çözülemeyeceğini ifade ettim. Buna rağmen bazı tatsız olaylar yaşandı. Ancak bilinmesini isterim ki benim akrabalarımdan hiç kimse öğrencilere müdahalede bulunmadı. Bu duruma en başta ben razı gelmem ve izin vermem.”

Üniversite öğrencilerine yapılan müdahale ile ilgili açıklama yapan Başkan Asya, “Orada bulunan personellerimizden bazıları duruma müdahale ettiler ancak buna da engel olduk. Bu tür sıkıntıların yaşanmasını bizlerde istemiyoruz. İnşallah paydaşlarımızın da fedakarlık göstermesi ile öğrenci arkadaşlarımızın bu sıkıntılarını gidereceğiz.” şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.