Muş’ta Gerginlik Devam Ediyor

Muş’ta Gerginlik Devam Ediyor

Muş’ta göstericiler şehirler arası karayoluna barikat kurarak ateşe verdi. Uzun süre trafiğe kapatılan karayolu polisin müdahalesiyle ulaşıma açıldı.Muş’ta iki gündür olaylar devam ediyor. IŞİD’in Kobani’ye girmesi nedeniyle kent...

Muş’ta göstericiler şehirler arası karayoluna barikat kurarak ateşe verdi. Uzun süre trafiğe kapatılan karayolu polisin müdahalesiyle ulaşıma açıldı.

Muş’ta iki gündür olaylar devam ediyor. IŞİD’in Kobani’ye girmesi nedeniyle kent merkezinde yüzlerce kişinin katılımıyla yürüyüş yapıldı. Belediye meydanından Necmettin Dede Parkı’na kadar yapılan yürüyüşe HDP Muş Milletvekili Demir Çelik ve Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık da eşlik etti.

Yürüyüşten sonra şehirler arası karayolu dört yol kavşağında bulunan Sultan Alparslan’ın heykeline taşla saldıran göstericiler, hükümet konağına yürümek istedi.

Gruba polis, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Göstericiler ile polis arasında yaşanan kovalamaca ara sokaklarda devam etti.

Bu sırada HDP Milletvekili Demir Çelik ve beraberindekiler bir markete sığındı. Markete biber gazı atılmasından etkilenen Çelik ve beraberindekiler, İl Emniyet Müdür Yardımcısı ile tartıştı. Emniyet Müdür Yardımcısının talimatı ile TOMA ve zırhlı araçların geri çekilmesinden sonra göstericiler, Bingöl, Erzurum, Bitlis ve Van şehirler arası karayolunda barikat kurarak ateşe verdi. Polisin zırhlı araçlarla müdahalesi sonucu şehirler arası karayolu ulaşıma açıldı. Kentte gerginlik devam ediyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.