Müslüman ferasetli olmalı

Müslüman ferasetli olmalı

Gazeteci-Yazar Kerem İşkan, "Müslümanlar firasetli olmalı.Kardeşliğinizi, birliğinizi, beraberliğinizi asla yitirmeyin. Dostlarınızla siyaset yapmayın. Ümmetin sizlere ihtiyacı var" dedi.

Merhaba Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Kanal 42 Haber Dairesi Başkanı Kerem İşkan, Selçuklu Hocacihan İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle imza gününde bir araya geldi. Kerem İşkan,  öğrencilere İnsan Tarihleri isimli kitabını imzaladı ve öğrencilerin sorularını cevapladı. 

İmam-Hatip Lisesi öğrencilerinin sorumluluğun ağır olduğunu dile getiren İşkan, "İmam-Hatip liseleri öğrencileri taşıdığı sorumluluğun farkında olmalı. İmam-Hatipli olmanın kıymetini bilin. Bugünlerinizi iyi değerlendirin. Çok özel bir okulda okuyorsunuz.  İleride avantajlı olmanın avantajını yakalayacaksınız. Şimdi her tarafta imam-hatip okulları açtılar fakat içerisinde ruh yok. Ben her zaman İmam-Hatip okumaktan dolayı gurur duydum" dedi.

4-3.20160425104336.jpg

TÜRKİYE ÜZERİNDE OYUNLAR OYNANIYOR

Türkiye üzerinde büyük oyunların oynandığını dile getiren Kerem İşkan, "Siyonist güçler Türkiye üzerinde büyük oyunlar oynuyor. Zayıf yönlerimizi bulup bizi birbirimize düşürmek istiyorlar. Önce siyaset sonra mezhep farklılığı gibi farklılıkları kaşıyarak, toplumu kutuplaştırıyorlar. Müslümanlar firasetli olmalı. Bu tür oyunlara gelmemelidir. Yoksa Suriye gibi Irak gibi oluruz. Farklılarımız zenginliğimizdir. Bu ülkede yaşayan herkes birbirini sevmek zorunda. Birbirimizi sevmediğimiz sürece huzura eremeyiz. Maalesef birbirimizi sevmemek için herşeyi yapıyoruz. Kardeşliğinizi, birliğinizi, beraberliğinizi asla yitirmeyin.  Dostlarınızla siyaset yapmayın. Siyasilerin kullandığı ayrıştırıcı dil maalesef toplumumuza da yansıyor. Birbirimize ötekeleştirmekten vazgeçmeliyiz" diye konuştu.

ÜMMETİN SİZLERE İHTİYACI VAR

Meslek hayatı boyunca savaş bölgelerine gitme fırsatı bulduğunu ifade eden İşkan, şunları söyledi: "Suriye, Irak'ta savaşı yerinde gördük. Bulunduğumuz yerde ölümleri gördük. Zalimlerin nasıl zulüm ettiğine şahit olduk. Bir milletin nasıl parçalandığını gördük. Yanıbaşımızda mücahitlerin şehit olduğunu gördük. Savaşın nezaketi de yoktur zerafeti de. Savaş coğrafyasında kadın olmanın çocuk olmanın ne kadar zor olduğunu gördük. Savaşların temelinde ötekeleştirme var. Şimdi ülkemizde Türk-Kürt kardeşliğini bozmaya çalışıyorlar. Ümmetin size ihtiyacı var. Burada öğreneceğiniz herşeyin hayatta karşılığı var. Burada aldığınız her ders bu hayat imtihanında size yardımcı olacaktır. Türkiye bugün çok zor günlerden geçiyor. Büyük oyunlar oynanıyor. Bu oyunları sizler bozacaksınız."

İBRAHİM BÜYÜKEKEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.