MÜSİAD, MHP’li başkan adaylarını konuk etti

MÜSİAD, MHP’li başkan adaylarını konuk etti

MÜSİAD Konya Şubesinde bu hafta Cuma Toplantısında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Belediye Başkan Adayları vardı.

 “Konya’da Yerel Seçimler” konulu konferansa çok sayıda iş adamı, sanayici ve partili ilgi gösterdi.
Konferansa MHP İl Başkanı Ali Yücel, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hikmet Çay, MHP Selçuklu İlçe Başkan Adayı Mustafa Sırrı Demirel, MHP Karatay İlçe Belediye Başkan Adayı İlyas Kiraz, MHP Meram Belediye Başkan Adayı Durmuş Ali Açıkel ve çok sayıda partili katıldı.
MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, toplantının açış konuşmasında şu sözlere yer verdi. “MÜSİAD olarak Cuma toplantılarımızı sürdürüyoruz. Geçen hafta Saadet Partisi Belediye Başkan Adaylarımızı konuk ettik. Bu hafta ise MHP’li Belediye Başkan Adaylarımızı konuk etmekten dolayı mutluyuz. Seçime kadar bu tür toplantılarımıza devam edeceğiz. 29 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerin sonuçlarının şimdiden Konyamıza ve ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum.”
Daha sonra oturama geçildi. Oturum başkanlığını yapan MHP İl Başkanı Ali Yücel, ilk sözü Mustafa Sırrı Demirel’e verdi. Demirel, “Selçuklu ilçesinde cazibe merkezleri oluşturacağız. Selçuklu Kent Meydanı yapacağız. Selçuklu’da issizliği önleme açısından ise üstümüze düşen görevleri yapmak için mücadele edeceğiz. Selçuklu’ da kapalı pazar yerleri kuracağız ve bunun gibi birçok projeyi hayata geçirerek Selçuklu ilçemizin daha iyi hizmet almasını sağlayacağız” dedi.
İlyas Kiraz ise “Seçim çalışmalarımız esnasında halkımızı dinledik ve onların istekleri doğrultusunda hazırlamış olduğumuz 23 projemizi halkımızın arasına girerek anlatıyoruz.” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir gün gelecek herkes Karatay’da yaşamak isteyecek sloganıyla yola çıktığımız bu seçimlerde halkımızın bize güvenmesini ve bir şeyleri değiştirmesini bekliyoruz. İnanıyorum ki halkımız halktan yana olanlardan olacaktır” dedi.
Daha sonra söz alan Hikmet Çay, özellikle israftan kaçınacaklarını belirterek; “İsraf haramdır sözünden yola çıkarak her türlü israftan kaçınacağız. Örneklendirmek gerekir ise benim tespit edebildiğim kadarıyla 60 reklam pano noktası var ve bunlar belediyenin reklamı amaçlı kullanılıyor. Bunun belediyeye maliyeti ise daha iyi anlaşılsın diye eski para ile söyleyeyim yaklaşık 2,5 trilyon. Meram Belediyemizin asfalt şantiyesi yok. Bir asfalt şantiyesi kaça kuruluyor biliyor musunuz? 3 trilyon. Yani bu da demektir ki sadece bir israftan kaçınmak bile bir ilçeye asfalt şantiyesi yapmak için yeterlidir” dedi.
Adaylar içerisinde son sözü alan Durmuş Ali Açıkel de “Meram huzurun ve mutluluğun simgesidir. Meram’da yapılması gereken çok iş var ve bu noktada bize birçok görev düşmektedir. Meram’ı eski yaşanabilir haline getirmek boynumuzun borcudur” diyerek, yaptıklarının yapacaklarının teminatı olduğunu belirtti. Son olarak bir teşekkür konuşması yapan Ali Yücel ise bu seçimlerin genel seçimler kadar önemli olduğunu ifade ederek, MÜSİAD Başkanı Aslan Korkmaz’a ve onun şahsında tüm yönetim kurulu üyelerine kendilerine böyle bir fırsat tanıdıkları için teşekkür etti.
HİKMET ÇAY, ŞEHİR PLANCILARI ODASI’NI ZİYARET ETTİ
Milliyetçi Hareket Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hikmet Çay, seçim çalışmaları kapsamında Şehir Plancıları Odasını ziyaret etti. Hikmet Çay, imar planlarına verdiği önemi dile getirdi. Çay, şehir plancıları, mimarlar ve inşaat mühendisi gibi meslek guruplarının belediye’yi sürekli olarak denetleme hakkının olacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.