Müşerref Kefaletle Serbest Kalıyor

Müşerref Kefaletle Serbest Kalıyor

İslamabad Yüksek Mahkemesi, Pakistan'ın eski Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref için Lal Mescit baskını ile ilgili davada kefaletle serbest bırakılmasına karar verdi.

İslamabad Yüksek Mahkemesi, Pakistan'ın eski Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref için Lal Mescit baskını ile ilgili davada kefaletle serbest bırakılmasına karar verdi. Lal Mescit baskınında İmam Gazi Abdul Reşid'in ölümüyle ilgili suçlanan Müşerref'in 10 bin dolar karşılığında serbest kalması bekleniyor.

Müşerref'in avukatı Afshan Adil, yerel medyaya kefaletin yarın ödeneceğini açıklarken, Müşerref hakkında en yakın zamanda ülkeyi terk edeceğine dair çıkan söylentilerin asılsız olduğunu ve ülkede kalmaya devam edeceğini söyledi.

Mahkeme daha önce de Müşerref’i, Baloç kabile reisi Nawab Ekber Han Bugti’nin ölümü ile ilgili davada herhangi bir delile rastlanmadığı gerekçesiyle suçsuz bulmuştu. Bugti’nin ölümüyle ilgili davada ceza almayan Müşerref, eski Başbakan Benazir Butto suikastinden dolayı yargılanmış ve 20 bin dolar para cezasına çarptırılmıştı.

Ev hapsinde bulunan Pervez Müşerref'in 20 bin dolar ödeyerek kefaletle serbest kalması beklenirken, Lal Mescit operasyonuyla ilgili hakkında yeni bir dava açılmış ve ev hapsinde tutulmaya devam edilmesi yönünde karar alınmıştı.

Pervez Müşerref döneminde 2007 yılında Taliban yuvası olduğu iddiasıyla Lal Mescit'e düzenlenen operasyonda yüzlerce kişi hayatını kaybetmişti.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.