Münih’te Milyar Euroluk Kayıp Sanat Eserleri Ele Geçirilmiş

Münih’te Milyar Euroluk Kayıp Sanat Eserleri Ele Geçirilmiş

Almanya maliyesinin, Münih şehrinde 2011'de düzenlediği baskında kayıp bin 500 tarihi sanat eser ele geçirdiği ortaya çıktı.

Almanya maliyesinin, Münih şehrinde 2011'de düzenlediği baskında kayıp bin 500 tarihi sanat eser ele geçirdiği ortaya çıktı.

Maddi değeri bir milyar Euro olarak tahmin edilen ve aralarında Pablo Picasso, Henri Matisse, Marc Chagall, Emil Nolde, Franz Marc, Max Beckmann, Paul Klee, Oskar Kokoschka, Ernst Ludwig Kirchner ve Max Liebermann gibi klasik modern resim ustalarına ait toplam bin 500 tarihi resim gün yüzüne çıkarıldı. Bunların en az 200 adedi hakkında kayıp ilanı çıkarılmıştı.

Focus dergisinin internet sitesindeki haberine göre 80 yaşındaki Cornelius G. adlı vatandaşın evinde bulunan sanat eserlerine, Nazi döneminde (1933-1945) ‘dejenere olduğu’ gerekçesi ile el konmuş yada Yahudi koleksiyonculardan çalınmış. Dergi, 80 yaşındaki vatandaşın babası Hildebrand G.’nin, 1930 ila 40’lı yıllarda söz konusu resimleri satın aldığını yazdı.

Son 50 yıldır ise Cornelius G., resimleri Münih’in Schwabing semtindeki apartmanında sakladı ve bazı resimleri satarak geçimini sağladı. 2010 yılının eylül ayında İsviçre’den Münih’e trenle dönen Cornelius, maliyenin nakit para kontrolüne takılmış ve maliye 2011 yılı başlarında onun evine baskın düzenlemişti. Baskında ele geçirlen tarihi eserler, Bavyera maliyesi tarafından koruma altına alındı ve bu durum toplumdan sır gibi saklandı.

Augsburg Savcılığı, vergi kaçırdığı gerekçesi ile Münihli vatandaş hakkında soruşturma başlattı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.