Mumcu Caddesi'nde Trafik Akışı Değişiyor

Mumcu Caddesi'nde Trafik Akışı Değişiyor

Erzurum Yakutiye Belediyesi, Aşağı Mumcu, Kazım Karabekir caddesi ile Gürcü Kapı'nın kesişme noktası eski Çavuşoğlu Garajı'nın bulunduğu sokakta kavşak ve çevre düzenlemesi çalışması yaptı. Kavşak, çevre ve asfalt çalışmasını...

Erzurum Yakutiye Belediyesi, Aşağı Mumcu, Kazım Karabekir caddesi ile Gürcü Kapı'nın kesişme noktası eski Çavuşoğlu Garajı'nın bulunduğu sokakta kavşak ve çevre düzenlemesi çalışması yaptı. Kavşak, çevre ve asfalt çalışmasını 1 haftaya sığdıran belediye ekipleri, Çavuşoğlu Sokağı'nı yeni görünümüne kavuşturdu. Belediye Başkanı Ali Korkut, Çavuşoğlu sokakta yoğun bir ticari yaşam olduğunu bildikleri için bütün ekipleri seferber edip işi hızlı bitirdiklerini söyledi.

Yakutiye Belediyesi, Çavuşoğlu Sokak'ta trafik akışını ve çevre görünümünü değiştiren düzenleme yaptı. Düzenlemenin ardından Mumcu Caddesi'nden yukarı devam eden trafik Cumhuriyet caddesinden aşağı olarak değişecek. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Ali Korkut, eski Çavuşoğlu Garajı olarak bilinen alanın Mumcu Caddesi'ndeki trafik akışının değişimi dikkate alınarak düzenleme yaptıklarını söyledi. Korkut, "Büyük bir alandı, oldukça düzensiz bir yapı ve görünüm arz ediyordu. Çevresi yüksek ticari aksa sahipti. Aynı zamanda Çavuşoğlu Garajı Sokak, Kazım Karabekir ve Mumcu caddeleri ile Gürcü Kapı semtini birbirine bağlıyordu. Bu alan hitap ettiği ticari boyut dikkate alınarak yeniden düzenlendi. Çevre düzenlemelerini yeniledik. Ayrıca trafik akışı dikkate alınarak yolların düzenlemesi yapıldı. Çünkü buranın uzun süre trafiğe kapalı kalması esnaf açısından olumsuzluk oluşturacaktı. Ardından asfaltlama çalışması yapıldı. Hitap ettiği çevreye uygun bir yapı ortaya koyduk. İnşallah hayırlı olur." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.