Muhtarlara ‘aile Eğitim Programı’ Tanıtıldı

Muhtarlara ‘aile Eğitim Programı’ Tanıtıldı

Muş Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, merkez ve ilçe Mahalle Muhtarlarına ‘Aile Eğitim Programı’ konulu toplantı düzenledi. Muş Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, ‘Aile Eğitim Programı’ çalışmalarına başladı. Aile...

Muş Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, merkez ve ilçe Mahalle Muhtarlarına ‘Aile Eğitim Programı’ konulu toplantı düzenledi.

Muş Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, ‘Aile Eğitim Programı’ çalışmalarına başladı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Toplantı odasında düzenlenen programa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamdullah Karasu, Müdür Yardımcısı Fatih Bingölbalı, merkez ve ilçelerden gelen köy muhtarları katıldı.

Yaklaşık iki ay içerisinde toplam 30 okulda gerçekleştirilmesi planlanan ‘Okul ve Aile’, ‘Etkili ve Yetkin Ebeveynlik’ ve ‘Aile İçi İletişim Becerileri’ ile ilgili seminerlerin de verileceğini ifade eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamdullah Karasu, özellikle muhtarlardan destek beklediklerini söyledi. Kurum bünyesinde psikolojik destek birimi oluşturduklarının altını çizen Karasu, şunları söyledi: “Önümüzdeki iki ayda toplam 30 okulda gerçekleşecek Okul ve Aile, Etkili ve Yetkin Ebeveynlik ve Aile İçi İletişim Becerileri hakkında seminerler verilecektir. Eğitimlere ailelerin katılımının arttırılması konusunda muhtarlarımızdan destek bekliyoruz. Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün çalışmaları konusunda da muhtarlar bilgilendirilmiştir. Kurum bünyesinde çalışan psikologlar ile Psikolojik Destek Birimi oluşturulduğu ve mahallelerde psikolojik desteğe ihtiyaç duyduğu düşünülen vatandaşların, özellikle aile ilişkileri, evlilik, çocuk eğitimi konularında sıkıntı yaşayan kadınların kurumumuza yönlendirilmesini istiyoruz.”

Randevu sistemi ile danışmanlık yapılacağı konusunda muhtarların vatandaşı bilgilendirmesini isteyen Karasu, geniş bir kitleye ulaşmayı istediklerini kaydetti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.