Muhtarlar Sorunlarını Vali Demirtaş'a Anlattı

Muhtarlar Sorunlarını Vali Demirtaş'a Anlattı

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, 2015 yılı Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği bütçesinin görüşülmesi ve Kasım ayı olağan toplantısı münasebetiyle köy muhtarları ile bir araya gelerek, köylere yönelik yaptıkları hizmetleri değerlendirip,...

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, 2015 yılı Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği bütçesinin görüşülmesi ve Kasım ayı olağan toplantısı münasebetiyle köy muhtarları ile bir araya gelerek, köylere yönelik yaptıkları hizmetleri değerlendirip, sorun ve sıkıntıları dinledi.

Vali Mahmut Demirtaş Başkanlığında Halk Eğitim Merkezi salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Levent Öztin, İl Genel Meclis Başkanı Salih Şahan, Kurum Amirleri ile köy muhtarları katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda, toplantının ana gündemine geçilerek, birliğin 2015 yılı yatırım ve çalışma programı görüşüldü. Salt çoğunluğun sağlanmasının ardından Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliğinin 2015 yılı bütçesi oylamaya sunularak kabul edildi.

Toplantıda muhtarların sorun ve sıkıntılarını da dinleyen Vali Demirtaş, 2 yıldan fazla bir süredir Adıyaman’da görev yapıyoruz. İki yılda İl Özel İdaresi, KÖYDES ve Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği aracılığıyla başta alt yapı olmak üzere köylerimizde çok önemli hizmetler hayata geçirdik. Gerek merkeze bağlı köylerimizde, gerekse de ilçelerimizin köylerine eşit olmak koşuluyla, nerede daha fazla ihtiyaç varsa oraya koşuşturmaya çalışıyoruz. Bu yatırımlarla köylerimizin daha yaşanılabilir hale getirmeye çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızla köyle-şehir arasındaki farkı kapatarak, kentlerimizde ne varsa köylerimizde de aynısını olmasını istiyoruz.” dedi.

Vali Demirtaş, “Adıyaman merkezde susuz hiç köyümüz yok. Suyu yetersiz olan 30 tane mezramız var. İnşallah oraları da istenilen seviyede suya kavuştururuz” dedi. Son bir yıl içerisinde İl Özel İdare Programı kapsamında, 32 yerleşim biriminin 71 km’lik yolunun 1. kat asfaltı ile 54 adet yerleşim biriminin ise 240 km’lik yolunun 2. kat asfaltı yapıldığını ifade eden Vali Demirtaş, “Köylerimize yönelik hizmetler kapsamında 86 adet yerleşim biriminin toplam 268 km’lik stabilize kaplama yapım işi gerçekleştirilmiştir. Yine muhtelif köy yolları için köprü+sanat yapıları olmak üzere 17 adet menfez işi yapılmıştır. 183 adet ünitenin içme suyu depolarının bakım ve onarımı yapılarak, klorlama cihazları takılmıştır. 9 adet üniteye içme suyu tesisi yapılmış olup, 16 adet ünitenin de kanalizasyon işi bitirilerek hizmete sunulmuştur. Kırsal alanda verimlilik ve istihdam imkanlarını artırmak ve köylerimizde kuru tarımdan sulu tarıma geçişi geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla 17 yerleşim biriminin sulama tesisi hizmete sunulmuştur. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.