Muğla'da Korsan Emlakçılıkla Mücadele Başlatıldı

Muğla'da Korsan Emlakçılıkla Mücadele Başlatıldı

Muğla'da yerli ve yabancıların mülk edinirken korsan emlakçılar tarafından dolandırılmasının önüne geçmek için çalışma başlatıldı. Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Muğla Emlak Müşavirleri Derneği...

Muğla'da yerli ve yabancıların mülk edinirken korsan emlakçılar tarafından dolandırılmasının önüne geçmek için çalışma başlatıldı. Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Muğla Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Ziya Ercan, beraberindeki heyetle Vali Amir Çiçek'i makamında ziyaret etti.

Vali Çiçek, valilik bünyesinde kayıtdışı ekonomiyle mücadeleyle ilgili bir komisyon olduğunu belirterek, "Alanınızla ilgili konularda sorun varsa bunları çözecek bir hizmet anlayışı içinde olacağım. Yapacağınız projelerde birlikte çalışacağımızı ifade etmek isterim. Korsan emlakçılık ve diğer alanlarda kayıtsız iş yapan kişilerle mücadele edilmesi, onların kayıt altına alınması konusunda ilgili birimlerimizle çalışma yapmalıyız. Bu konuda mücadeleyi birlikte vermemiz gerekiyor." dedi.

Ercan ise vergilerini ödemelerinin yanısıra istihdama katkı sağladıklarını ifade ederek, "Kayıtdışı emlakçılık yapan kişiler, hem bize hem de devletimize zarar veriyor. Bu konuda mücadelemizi veriyoruz ve sizden de destek istiyoruz. Özellikle yabancılar, mülk edinirken korsan emlakçılar tarafından dolandırılıyor. Bunun önüne geçibilmek için geçen yıl ilimize gelen yabancı vatandaşları bilgilendirmek üzere İngilizce, Almanca ve Arapça broşür dağıttık. Bu yıl da sizin desteğinizle bu çalışmamızı devam ettirmek istiyoruz. İlimizdeki emlak müşavirleri derneklerine kayıtlı 473 üyemiz var. Korsan emlakçılıkla mücadelemize devam edip bu sayıyı 500'e çıkararak oda kurmayı istiyoruz." şeklinde konuştu.

Ziyarette Bodrum Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Ömer Yetgin, Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Yusuf Kenan Akkuş, Datça Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Müderris Bayar, Fethiye Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Şeref Varlı, Milas Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Hadi Karasu ve derneklerin yönetim kurulu üyelerinden bazıları da yer aldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.