Müezzinoğlu'ndan Hastane Talebine: Amca Son Anda Bir Gol Atmaya Kalktı

Müezzinoğlu'ndan Hastane Talebine: Amca Son Anda Bir Gol Atmaya Kalktı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun Samsun'daki son durağı, Tekkeköy ilçesindeki 'Karadeniz Balkan Buluşması oldu. Burada vatandaşlara hitap eden Müezzinoğlu,'na bir vatandaş “Sayın bakanım hastane müjdesini almadık” diye seslendi....

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun Samsun'daki son durağı, Tekkeköy ilçesindeki 'Karadeniz Balkan Buluşması oldu. Burada vatandaşlara hitap eden Müezzinoğlu,'na bir vatandaş “Sayın bakanım hastane müjdesini almadık” diye seslendi. Bakan Müzezzinoğlu vatandaşa: “Şimdi son anda bir gol atmaya kalktı amca. Milletin imkanlarını millete asla popülist davranmadan yöneten, bir anlayışımız var. Şuanda Samsun’a 1150 yataklı şehir hastanesinin ihale sürecini başlattık. Benden doktor isteyin, benden sağlık hizmeti isteyin ama bir şey daha isteyin, bu milletin parasını doğru harcamamı isteyin." dedi. Program sonunda Yunanistan göçmeni olan Bakan Müezzinoğlu’nun eski okul arkadaşlarının torunları kürsüye çıkarak sürpriz yaptı.

Burada vatandaşlara seslenen Bakan Müezzinoğlu, “Bizler tarihi geçmişimizden, tarihi geleceğe taşıyacağımız o medeniyet anlayışımızın yeniden var olmasının esiri olacağız. Bizler her bir tarafından kuşatılmış, işgal edilmiş bir ülkenin ve milletin var oluşunun öncülüğünü yapan Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bıraktığı vasiyetin esiri olacağız. O vasiyetin peşinde koşacağız. Biz çok zengin medeniyetin, çok zengin insanlarıyız. Bu medeniyet zenginliğimizi, gönül zenginliğimize dönüştürebilmek için de, birbirimizi daha çok sevmeye, ayrıştıran değil, çatıştıran değil, fitneye fesada fırsat veren değil bir birine inanan bir birine güvenen, destek olan anlayışı bundan sonraki süreçte çok daha güçlü bir şekilde Türkiye kamuoyuna sunacağız. Türkiye’ye Balkanların tarihini ve medeniyetini orada yapılan hatalar ve çıkarılması gereken dersleri içeren belgeseller yaparak çocuklarımıza göstermeliyiz.” diye konuştu.

“BENDEN MİLLETİN PARASINI DOĞRU HARCAMAMI İSTEYİN”

Bakanın konuşmasını sonlandırmasıyla katılımcılar arasından bir vatandaşın ayağa kalkarak “Sayın bakanım hastane müjdesini almadık” diye bağırması üzerine mikrofonu yeniden eline alan Bakan Müzezzinoğlu şöyle konuştu: “Şimdi son anda bir gol atmaya kalktı amca. Bu ülkede hangi noktada olursa olsun, sağlık alanında dünyanın en ileri hizmetlerini yapma duyarlılığı ve gayreti olan bir yönetim anlayışımız var. Milletin imkanlarını millete asla popülist davranmadan yöneten, bir anlayışımız var. Şuanda Samsun’a 1150 yataklı şehir hastanesinin ihale sürecini başlattık. Benden doktor isteyin, benden sağlık hizmeti isteyin ama bir şey daha isteyin, bu milletin parasını doğru harcamamı isteyin. Ambulans helikopterleri, uçakları sayısız ambulansları, aile hekimlerimizi sizlerin hizmetine sunuyoruz. İnşallah Samsun’u, sağlık turizminde bölgenin merkezi yapacağız. Hiçbir vatandaşımız sağlığın en ileri teknolojisine, en ileri tedavi imkânlarına ulaşmasında her hangi bir mani olmayacak. Biz bugün şuanda 32 bin yatak kapasiteli hastaneleri yani eskiden atalarımız şunu diyordu; ‘arkamızda çil çil kubbeler bıraktık’ bizde arkamızda ‘çil çil hastaneler bırakıyoruz’ yatırımlarımız sürecek.”

“HER 1 METRE BİSİKLET YOLUNA 1 BİSİKLET VERECEĞİM”

Bakanlık olarak sağlıklı bir toplumun oluşmasına büyük önem verdiklerini bunun için sporun yaşam biçimi olması gerektiğini sözlerine ekleyen Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, “Vatandaşlarımız ruhen ve fiziken sağlıklı olmalı. Bunun için belediyelerimizden 1 metre bisiklet yolu yapan 1 adet bisiklet, 1000 metre yapana 1000 adet bisiklet, 10 bin metre yapana da 10 bin adet bisiklet inşallah vereceğim. Yeter ki, biz sağlıklı topluma öncülük verelim. Daha çok hastane, tomografi, MR (emar) daha çok ilaç, laboratuvar.. Arkadaşlar toplumu hastalıklı bir topluma sürükleyemeyiz. Sağlıklı beslenme hareketli yaşam, kötü alışkanlıklardan uzaklaşan bir toplum ve bu şekilde her geçen gün hastalık yükü artan değil, her geçen gün daha sağlıklı gelecekleri planlayan bir toplum. Tekkeköy’e hastane konusu daha sonra değerlendiririz ama Samsun’u sağlık alanında hiçbir zaman mağdur etmeyeceğiz.” dedi.

Etkinlik sonrası Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Çarşamba Havaalanı’na hareket etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.