Müezzinoğlu: Arkadan Silah Sıkmak İnsanlıkla Bağdaşmaz

Müezzinoğlu: Arkadan Silah Sıkmak İnsanlıkla Bağdaşmaz

Sağlık Bakanı Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bir insanın arkasından silah sıkmak, onu katletmek insanlık ile bağdaşan bir durum değildir. İnsanım diyene, demokratım diyene, halktan yanayım diyene, bir halkın mücadelesini veriyorum...

Sağlık Bakanı Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bir insanın arkasından silah sıkmak, onu katletmek insanlık ile bağdaşan bir durum değildir. İnsanım diyene, demokratım diyene, halktan yanayım diyene, bir halkın mücadelesini veriyorum diyene yakışabilecek ve bu anlamda onu başarıya götürebilecek bir araç değildir." dedi.

Özel uçak ile Siirt Atatürk Havaalanı'na gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yeni yaptırılan 400 Yataklı Devlet Hastanesinin açılışına katıldı. Havaalanında Vali Mustafa Pala ve kamu kurum il müdürleri ve partililer tarafından karşılanan Bakan Müezzinoğlu, karayolu ile Siirt Polisevi'ne geçerek burada öğle yemeği yedi.

26 bin metrekare üzerine kurulan 400 yataklı yeni Devlet Hastanesinin açılışını yapan Bakan Müezzinoğlu, “Yeni devlet hastanesi sizlere şifa dağıtmasını diliyorum. Yerime oturur oturmaz yerel medya bir gazete bıraktı 'sayın bakan müjde verecek mi, Siirt’te anjiyo olacak mı?', evet Siirt’te anjiyo olacak. İnşallah Kasım sonuna kadar vnjiyo cihazı Siirt’e gelecek. 2015’in Ocak ayından itibaren Siirt halkına hizmet vermeye başlayacaktır." dedi.

Bakan Mehmet Müezzinoğlu, vatandaşlar arasına fesat sokanlara izin verilmeyeceğini ve verenlerin ellerini tersi ile itecek gücün halkta olduğunu belirten Müezzinoğlu, "En çok ihtiyacımız olan bir şey birbirimizi daha çok sevmek, birbirimize omuz vermek. Bir insanı şehit etmek insanlık suçudur. İnsanım diyene yakışmayacak bir davranıştır. Hele hele askerimizi, sokakta sivil olarak yürüyen bir insanı, arkasından silah sıkmak, onu katletmek insanlık ile bağdaşan bir durum değildir, insanım diyene yakışan, demokratım diyene, halktan yanayım diyene, bir halkın mücadelesini veriyorum diyene yakışabilecek ve bu anlamda onu başarıya götürebilecek bir araç değildir; bir ayıptır, bir zulümdür, bir büyük yanlıştadır. Biz geçtiğimiz 12 yıllık dönemde bu bölgeler çok ağır bedeller ödedi. Bu bölge insanları çok ağır bedeller ödedi. Sokağa çıkma yasakları ile olağanüsttü hal durumları ile köylerin boşaltılması ile mezraların kapatılması ile birçok sıkıntıları yaşadınız, yaşadık. Ama bunlardan ders alan ve birlikte kardeşçe bu ülkede yarınlara yürüyen bir anlayışı merkeze almalıyız." sözlerini kaydetti.

BELEDİYE BAŞKANINDAN YOL İSTEDİ

Yeni Kurulan 400 yataklı Devlet Hastanesinin açılışını yapan Bakan Mehmet Müezzinoğlu açılışa katılan BDP’li Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan’a bisiklet yolunu yaptırması için ricada bulundu. Bakan Mehmet Müezzinoğlu, bununla ilgili şunları söyledi: "Çok derğerli Belediye Başkanımız burada, şimdi Sağlık Bakanlığı olarak diyoruz ki sağlıklı nesillere ihtiyacımız var. Her 5 yaşındaki çocuğumuza projeler geliştirdik. Bu projelere biz destek verelim. Bakınız 10-15-20 yaş grubu veya tüm gruplara diyoruz ki, 1 metre bisiklet yolu yapan belediyemize 1 adet bisiklet hediye edeceğiz. Bir kilometre yaptıysa 1 adet bisiklet, 2 metre yaptıysa 2 bin bisiklet, sevgili Başkanım 5 kilometre yapın 5 bin bisikletleti Siirtli gençlere, Siirt halkına ve Siirt’in çocuklarına gönderelim. Onlar evlerinde molotof kokteylleri ile onlar yüzlerini kapatarak, birilerinin provokasyon aracı olmamalı." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.