Müdahil Avukat: Nsu Davası Halkla Çözülebilir

Müdahil Avukat: Nsu Davası Halkla Çözülebilir

Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü (NSU) mağdurlarının müdahil avukatı Mehmet Daimagüler, davada cevap bekleyen soruların olduğunu söyledi.

Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü (NSU) mağdurlarının müdahil avukatı Mehmet Daimagüler, davada cevap bekleyen soruların olduğunu söyledi.

Mehmet Daimagüler, "NSU üyeleri geçimlerini nasıl sağladı? Örgüt uluslararası bir örgüt tarafından mı yönetiliyor, yoksa işlenen cinayetlerde uluslararası bir bağ veya destek mi var? Alman gizli istihbarat ajanlarının rolü nedir?" gibi soruların cevapladı alındığında davanın seyrinin büyük ölçüde değişeceğini söyledi.

KAYBOLAN DELİLLER

Dava sonuçlansa da bu örgütün arkasındaki insanlara ulaşılamayacağı konusunda korkularının olduğundan bahseden Daimagüler, “O kadar insan öldü, uzun yıllar geçti. Kaybolan deliller ve dosyalara rağmen sonuca ulaşmak için dava devam ediyor. Her şeye rağmen mahkemeye güveniyorum ve adaletin yerini bulacağına inanıyorum.” dedi.

BİLGİ PAYLAŞIMI GEREKLİ

NSU ile bağlantısı olabilecek kişi veya örgütlerin tespit edilebilmesi için büyük uğraş sarf edildiğine değinen avukat, “Sorgu çerçevesi oldukça geniş tutularak detaylar inceleniyor. Bu dava halkla birlikte çözülebilir. Halkla bilgi paylaşımında bulunmak gerekiyor. Görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda ipuçları bir araya getirilerek yerinde adım atmak gerek.” şeklinde konuştu.

Bu arada NSU terör örgütünün üyesi olduğu gerekçesiyle baş sanık olarak yargılanan Beate Zschaepe’nin avukatlarının verdiği reddi hakim talebi dünkü duruşmada kabul edilmedi. Mahkeme Heyeti Başkanı Manfred Götzl talebin reddedildiğini belirtti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.