Motorine indirim geliyor!

Motorine indirim geliyor!

Dizel araç sahiplerini sevindirecek haber geldi. motorin fiyatlarına bu geceden itibaren geçerli olacak şekilde indirim geliyor.

Geçtiğimiz günlerde benzine indirim gelmişti şimdi de motorine indirim gelecek.

Suudi Arabistan hükumetine bağlı Aramco tesislerine yapılan saldırının ardından benzin ve motorin fiyatlarına yüksek oranda zam gelmişti. Saldırı sonrası benzinin litresine 35 kuruş, motorinin litresine ise 12 kuruş artış yaşanmıştı. Benzin fiyatları 7 liranın üstüne çıkmıştı.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), dün de otogaza 27 kuruş zam yapıldığını duyurmuştu.

Bugün ise motorin fiyatlarına indirim geleceği duyuruldu.

Motorine bu gece 15 kuruş indirim gelecek ancak bunun 7 kuruşu pompaya yansıyacak. Uluslararası piyasalarda benzin ve motorinin ton fiyatlarının düşmesi, akaryakıtta iç piyasada pompa fiyatlarına indirim olarak yansıyor.

Habertürk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre; motorinin, uluslararası piyasalarda ton fiyatı jeopolitik gelişmelere bağlı olarak 616 dolardan 590 dolara kadar geriledi. Dolar kurunda da 5.70 düzeylerinde bir seyir gözleniyor. Bu gelişme, motorinde 15 kuruşluk indirimi gündeme getirdi. Ancak, devletin motorinden daha önce “eşel mobil” uygulaması gereğince KDV dahil 8 kuruş alacağı bulunuyor. Bu düşülecek ve devletin alacağı kalmayacak. Kalan 7 kuruşun da bu gece pompa fiyatlarına yansıtılması bekleniyor.

Benzinde, bu hafta bir fiyat hareketi beklenmiyor. Uzmanlar, jeopolitik gelişmelerin emtia fiyatları üzerinde etkili olduğuna işaret ederek, “Olağanüstü bir gelişme yaşanmazsa benzin bugünkü fiyat seviyelerini hafta boyunca korur” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.