Moskova’dan Işid’e Kınama, Batıya Uyarı

Moskova’dan Işid’e Kınama, Batıya Uyarı

Terör örgütü Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD)'in Musul'u ele geçirmesi ve Tikrit dahil diğer kentlere doğru ilerlemesine Moskova’dan ilk tepki geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı, IŞİD’in bölgedeki faaliyetlerini sert bir şekilde kınadı...

Terör örgütü Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD)'in Musul'u ele geçirmesi ve Tikrit dahil diğer kentlere doğru ilerlemesine Moskova’dan ilk tepki geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı, IŞİD’in bölgedeki faaliyetlerini sert bir şekilde kınadı ve Bağdat hükümetine gerekli desteğin verileceğini açıkladı.

Bakanlık, Batılı ülkeleri IŞİD gibi terör örgütleri konusunda Suriye ve Irak’ta çifte standart yaklaşım içinde olmalarının üzücü olduğu değerlendirmesini yaptı. Irak’ta hükümet ve siyasi güçleri militanlara karşı tüm yolları kullanarak desteklediklerini ifade eden Rusya Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Irak’ta giderek daha tehlikeli hale gelen durum nedeni ile derin endişe duyulduğunu vurguladı. IŞİD’in Musul’u işgali sonrası büyük sorunlar yaşandığına, binlerce yerli halkın Kürt bölgelerine doğru kaçmaya çalıştığına dikkat çekilen açıklamada, militanların elinde önemli miktarda silah ve askeri mühimmat olduğu kaydedildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Washington ve diğer Batı başkentlerinde uluslararası toplumun terörü taktik amaçlar yerine tümü ile reddinin gerekliliğinin anlaşılmasına katkı sağlaması ümidini dile getirdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.