Minik Öğrenciler Kendi Hikaye Kitaplarını Yazıyor

Minik Öğrenciler Kendi Hikaye Kitaplarını Yazıyor

Sivas Bilim ve Sanat Merkezi, (BİLSEM) Yaratıcı Drama Grubu öğrencileri kendi hikaye kitaplarını hazırlıyor.9-12 yaş grubunda 9 öğrencinin oluşturduğu drama grubu, kendi hayali kahramanlarıyla kendi...

Sivas Bilim ve Sanat Merkezi, (BİLSEM) Yaratıcı Drama Grubu öğrencileri kendi hikaye kitaplarını hazırlıyor.

9-12 yaş grubunda 9 öğrencinin oluşturduğu drama grubu, kendi hayali kahramanlarıyla kendi kurguladıkları hikayeleri yazıyor. Hikayelerini yazarken aynı zamanda hikayede geçen kahramanları da tasarlayan öğrenciler, daha sonraki çalışmalarında ise kahramanlarının oyuncaklarını da yapmayı planlıyor.

Drama eğitmenleri Yunus Yapalı nezaretinde kendi hayal dünyalarında özgürce dolaşan çocuklar; drama eğitiminin sağladığı özgür ortamda her çalışmada farklı yaratıcı yönlerini keşfederek, yaparak, yaşayarak, öğrenmenin tarifsiz mutluluğunu ortaya koyuyorlar.

Okulda yapılan faaliyetler ve drama hakkında bilgi veren Drama Eğitmeni Yunus Yapalı “Yaşadığımız dünyayı çocuklarda yetişkinlerle birlikte paylaşmaktadır. Biz eğitimciler çocukların; yaşadıkları dünyada algılama düzeyi yüksek, üreten, geliştiren, kendini iyi ifade edebilen bireyler yetiştirmek için çalışmalar yapmaktayız. Drama ortamlarında farklılıklarını bir araya getiren öğrenciler, drama yöntemi sayesinde farklı bakış açıları kazanarak, kendilerini daha iyi ifade edebilen bireyler olma yolunda kararlılıkla ilerlemektedirler” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.