Milli Savunma Bakanı Güler: F-16 tedarik süreci öngörülen takvime göre ilerliyor

Milli Savunma Bakanı Güler: F-16 tedarik süreci öngörülen takvime göre ilerliyor

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD'den F-16 tedariki konusunda sürecin olumlu ilerlediğini ancak bu ülkenin Suriye'de terör örgütü PKK/YPG'ye süregelen desteğinin müttefiklik dayanışmasına aykırılık teşkil etmeyi sürdürdüğünü söyledi.

Güler, 13-14 Haziran'da Brüksel’deki NATO Karargahı'nda düzenlenen NATO Savunma Bakanları Toplantısı'na katılmasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bu kapsamda NATO-Ukrayna Temas Grubu toplantısına da katıldığını belirten Güler, "Toplantılarda hem ülkemizin değişik konulardaki görüşlerini ifade ettik hem de mevkidaşlarımızla bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunduk. Genel olarak çok faydalı ve verimli geçtiğini değerlendiriyorum." ifadelerini kullandı.

"NATO'nun en büyük ikinci ordusuna sahip güçlü ve güvenilir bir üyesi olarak dayanışmanın, caydırıcılığın odak noktası olduğu anlayışıyla NATO'ya katkılarımızı sürdürdüğümüzü hatırlattık." diyen Güler, Türkiye'nin İttifak bünyesinde yürütülen çalışmaları yakından izlediğini, NATO’daki sorumlulukları yerine getirmeyi sürdürerek NATO'ya ve Avrupa-Atlantik bölgesinin güvenliğine kayda değer ve önemli katkılarda bulunmaya devam edeceğini dile getirdiğini söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.