Milli Mutabakat metnine açıklık getirdi

Milli Mutabakat metnine açıklık getirdi

Arınç, hazırlanan "Milli Mutabakat" metniyle ilgili değerlendirmeye açıklık getirdi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in terörle mücadele için hazırladığı "Milli Mutabakat" metniyle ilgili yaptığı değerlendirmeye açıklık getirdi.

Arınç, ''Benimsediğimiz maddeler de var eksik olduğunu düşündüğümüz maddeler de'' yorumunu yaptı.

Ayrıca Arınç, Çiçek’le aralarında sorun olduğu iddialarına da cevap verdi, "O meclisimizin başkanıdır. Kendisini seviyoruz" dedi.

''Sayın Meclis Başkanı çok iyi niyetle, gerçeklere dayalı o günkü açıklamamda da ifade ettiğim gibi pek çoğumuzun bir çok maddesine aynen katılabileceğimiz bir açıklama yapmış ama kabul edin ki bu maddelerin bazılarını eksik, bazılarını yanlış bazılarını hatalı bulabilirsiniz burada iki madde dikkatimi çekti. Mesela diyor ki sayın Meclis Başkanı bölgeye ekonomik yatırımlar devam etmelidir veya buna benzer bir cümleler aslında buna hükümet olarak muhatap olsaydık şöyle düzeltmemiz gerekirdi. Cumhuriyet döneminin hiç bir zamanında yaşanmadık bir şekilde AK Parti hükümetleri bu bölgeye en büyük yatırımları yapmıştır. Batıda ne varsa aynısı hatta daha fazlası yol, hastane, okul olarak hava alanı enerji olarak bu bölgenin hiç bir eksiği yoktur. Ama Meclis Başkanı şunu da iyi biliyor olmalı ki bu bölgedeki yatırımları örgüt istemediği için her gün şantiyeyi basıyor, müteahit ve işçileri kaçırıyor, biz de onlarla mücadele ediyoruz.

Yüksekova, Silopi Havaalanı yakında açılmak üzere bölünmüş yollar hastaneler her türlü yatırımımızı hizmet olarak götürdük. Bir de sayın Meclis Başkanı diyor ki şehit yakınları gazi ve dullar için düzenlemeler yapılmalı sayın meclis başkanı o tarihte yurt dışında mıydı bilemiyorum ama meclis tatile girmeden bir gün önce partilerin, BDP'yi dışta tutmak lazım, onların bu konu ile hiç bir alakası yok, 30 maddelik bir kanun geçti. Bu kanun ile şehit yakınlarına iş imkanı, TOKİ'den daire almaya kadar sivil madurların maaşa bağlanmasına kadar çok önemli çalışmalar yaptık.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.