Milletvekilinden Bakan Eroğlu'na: Bakan Bana 'Defol Git' Dedi

Milletvekilinden Bakan Eroğlu'na: Bakan Bana 'Defol Git' Dedi

MHP Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2015 yılı bütçe görüşmeleri kapsamında Bakanlık ile ilgili çeşitli eleştirilerde bulunduğu sırada Bakan Veysel Eroğlu’nun kendisine "Defol git" diye bir ifadede bulunduğunu...

MHP Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2015 yılı bütçe görüşmeleri kapsamında Bakanlık ile ilgili çeşitli eleştirilerde bulunduğu sırada Bakan Veysel Eroğlu’nun kendisine "Defol git" diye bir ifadede bulunduğunu söyledi. Bakan Eroğlu’nun profesör, öğretim üyesi ve devletin bakanı olduğunu kaydeden Yılmaz, "Bakan yüce Meclis'in altında bana defol git diye bir ifadede bulunmuş. Sayın Bakan'ın bana karşı kişisel bir hıncı olabilir. Ama bunun belirtileceği yer burası değil. Benle meselesi varsa başka yerlerde. Bu tutanaklara burada sizin memurunuz yok, ben Orman Bakanlığı personeli değilim. Kovmak gibi bir şey. Lütfen olabilir." dedi. Bakan Eroğlu, "Kati suretle böyle bir şey demedim. Varsa söylemişsem özür diliyorum. Ses kayıtlarının tespitini istiyorum." diye karşılık verdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2015 yılı bütçe görüşmelerine başlandı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu görüşmeler öncesi milletvekilleriyle tokalaştı. Görüşmelere Bakan Eroğlu’nun sunumu ile başlandı. Bakan Eroğlu’nun sunumunun ardından milletvekillerinin bütçe üzerine görüşlerine geçildi.

MHP Milletvekili Seyfettin Yılmaz, "Burası yüce Meclis'in çatısı. Ben biraz önce konuşmamda bakanlık ile ilgili çeşitli eleştirilerde bulundum. Sayın Bakan profesör, öğretim üyesi ve devletin bakanı olması sıfatıyla yüce Meclis'in altında bana defol git diye bir ifadede bulunmuş. Sayın Bakan'ın bana karşı kişisel bir hıncı olabilir. Ama bunun belirtileceği yer burası değil. Benle meselesi varsa başka yerlerde. Bu tutanaklara burada sizin memurunuz yok ben orman bakanlığı personeli değilim. Kovmak gibi bir şey. Lütfen olabilir." şeklinde konuştu.

Plan Bütçe Komisyonu Vekili Süreyya Sadi Bilgiç'in, "Tutanaklar var mı eliniz de?" sorusuna Yılmaz, "Tutanak elimizde var, bu sözü geri almasını istiyorum." dedi.

Bakan Eroğlu ise "Kati suretle öyle bir şey söylemem mümkün mü? Mümkün değil, Seyfettin Bey de bizim eski daire başkanımız, bölge müdürümüz, bölge müdürümüz. Kati surette öyle bir şey söylemedim." diye kendini savundu.

Plan Bütçe Komisyonu Vekili Süreyya Sadi Bilgiç, "Sayın Bakan, tutanaklara baktığınızda 'defol git' ifadesinin tutanaklara sizin ağzınızdan yansıdığı görülüyor. Tutanaklardan çıkarma imkanımız yoktur ancak tutanaklara dipnot olarak komisyon kararıyla çıkarıldığına dair yazabiliriz. Bu hususu oylarınıza sunuyorum." şeklinde açıklama yaptı. Oylama kabul edildi.

Milletvekilleri, "Bu yeterli olmaz." diye karşı çıktı. Bilgiç, Bakan Eroğlu’na söylemi düzeltme adına söz verdi. Bakan Eroğlu, "Ben kati suretle böyle bir şey ağzımdan çıkmaz. Bir yanlışlık olabilir. Başka birisinin söylediği bir şey olabilir. Kati suretle öyle bir şey söylemedim. Söylemem mümkün değil." diye ısrarını sürdürdü.

Bilgiç, "Sayın Bakan, bunu siz söylemediğinizi ifade ediyorsunuz ama kayıtlara böyle yansıdığı için dipnot olarak geçmek mecburiyetindeyiz. Söyleyeceğiniz bir şey var mı?" demesi üzerine Eroğlu, "Esasen maksat hasıl oldu bir defa. Ben kesinlikle ağzımdan böyle bir söz çıkmadığına yüzde yüz eminim. Hayatım boyunca böyle bir şey. Ses kayıtlarını da tespit edelim. Kati suretle böyle bir şey demedim. Varsa söylemişsem özür diliyorum. Ses kayıtlarının tespitini istiyorum. Benim tarzım değil." ifadelerini kullandı. Bilgiç, toplantının ardından ses kayıtlarını da inceleteceğini söyledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.