Millet, oylarıyla hükümete ders verdi

Millet, oylarıyla hükümete ders verdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya İl Teşkilatı milletvekilleri ve belediye başkanlarının da katılımıyla gerçekleştirdiği toplantıda seçim sonuçlarını değerlendirdi.

 Seçimden çıkan sonuçlara bakıldığında AKP’nin oy kaybettiğini belirten MHP’liler, milletin AKP hükümetine bir ders verdiğini dile getirdi.
MİLLET DERS VERDİ AMA AKP ANLAMADI
MHP Genel Başkanı ve Konya Milletvekili Faruk Bal, seçim sonuçlarına bakıldığında AKP hükümetinin devletin tüm imkanlarını seferber etmesine rağmen oy kaybettiğini söyledi. Bir önceki seçime göre yaklaşık yüzde 10 oy kaybeden AKP hükümetine milletin bir ders verdiğini ancak, AKP’nin bu dersi anlayamadığını ileri süren MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, “NATO Genel Sekreterliği seçimlerindeki fiyasko AKP’nin halen ders almadığını göstermektedir. PKK terör örgütünün yayın organı olan Roj TV’nin kendi ülke sınırlarında yayın yapmasına izin veren ve Peygamber Efendimiz’e büyük saygısızlıklar yapan Danimarka Başbakanı’nın NATO Genel Sekreteri olması Türkiye’nin tavrına bağlıydı. Türk hükümeti ise yaşanan bunca olayı göz ardı ederek Belçika lehinde oy kullandı. Bu da gösteriyor ki, mevcut hükümet halkın verdiği dersi alamamış” ifadelerini kullandı.
Yerel seçimlerde AKP’nin oy kaybetmesine karşılık olarak MHP’nin sürekli çıtayı yükselttiğini dile getiren Faruk Bal, “MHP artık iktidara alternatif bir partidir. Mevcut hükümet genel seçimlerin yapılacağı 2011 yılına kadar ayakta duramayacak. Bu nedenle biz seçim çalışmalarına şimdiden başlayacağız” dedi.
MHP SEÇİMLERİN BAŞARILI İSMİ OLDU
Merhum Alparslan Türkeş’in vefatının 12. yıl dönümünde kendisini rahmetle andıklarını ifade ederek sözlerine başlayan MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı da, MHP açısından yerel seçimlerin oldukça başarılı geçtiğini ifade etti. Yapılan demokratik sınavdan MHP’nin güçlenerek çıktığını ifade eden Kalaycı, “MHP olarak Konya’da 20 binin üzerinde seçmeni olan 11 büyük beldenin 7 tanesini aldık. Bu da bizim elde ettiğimiz başarıyı gösteriyor. 2004 ve 2007 yıllarındaki seçimlere bakıldığında MHP’nin yüzde 49 oy kazandığını görüyoruz. Bu başarıda emek harcayan ve gece gündüz demeden çalışan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.
AKP SEÇİMLERİN KAYBEDEN TEK PARTİSİ OLDU
MHP Konya İl Başkanı Ali Yücel ise, yapılan yerel seçimlerde AKP’nin bir önceki seçime göre yüzde 10 kayıp verdiğini ifade ederek, seçimlerin en çok kayıp veren partisinin AKP olduğunu ifade etti. MHP’nin ise yüzde 20’lik artış ile Konya’da ikinci parti olduğuna dikkat çeken Ali Yücel, “Yapılan yerel seçimler neticesinde 7 ilçe ve 49 beldede belediye başkanlığını kazandık. Bunun yanında 9 olan il genel meclisi üye sayımızı da 20’ye çıkararak seçimlerden kârlı çıktık. Aslında Büyükşehir veya merkez ilçelerinden bir tanesini almayı çok istemiştik. Bu sayede Konya’nın 20 yılda kaybettiklerini yeniden kazanacak, gelecek 50 yılını da planlayacaktık. Ancak nasip olmadı” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.