Millet iradesine saygısızlık

Millet iradesine saygısızlık

Çiçek, milletvekilinin kaçırılmasını, "millet iradesine karşı yapılan saygısızlık" olarak değerlendirdi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasını ''millet iradesine karşı yapılan en büyük saygısızlık'' olarak niteleyerek, olayı nefretle kınadığını bildirdi.
Çiçek, yaptığı yazılı açıklamada, ''Ülkemizin birlik ve bütünlüğü ile huzuruna kasteden bölücü örgütün milletin temsilcisi olan bir Sayın Milletvekiline karşı yapmış olduğu bu eylem millet
iradesine karşı yapılan en büyük saygısızlıktır. Nefretle kınıyorum'' ifadelerini kullandı.

Çiçek Kılıçdaroğlun'u aradı
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu telefonla arayarak Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
Çiçek, telefonla aradığı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Hüseyin Aygün'ün eşi Emine Aygün'e olaydan duyduğu üzüntüyü iletti. Meclis Başkanı Cemil Çiçek ayrıca Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen ile Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ile görüşerek olayla ilgili bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den geçmiş olsun mesajı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu arayarak CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılması nedeniyle geçmiş olsun dileklerini ilettiler. 
AA muhabirinin Cumhurbaşkanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre Gül, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile görüşerek Aygün'ün kaçırılmasıyla ilgili bilgi aldı. Daha sonra Kılıçdaroğlu'nu arayarak geçmiş olsun dileklerini ileten Cumhurbaşkanı Gül, sürecin yakından takip edildiğini belirtti. 
Parti yetkilileri de AA muhabirine yaptıkları açıklamada, görüşme sırasında Cumhurbaşkanı Gül'ün ''Bu, çok önemli bir olay'' dediğini aktardı.

Orgeneral Özel'den telefon
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in de, Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılması nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu aradığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.