Mhp’li Tanrıkulu: Ekonomide Makyaj Dökülüyor

Mhp’li Tanrıkulu: Ekonomide Makyaj Dökülüyor

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, iktidarın ekonomide gizlemeye çalıştığı gerçek rakamların günyüzüne çıkmaya başladığını belirterek, “Ekonomide makyaj dökülüyor. Gizlenmeye çalışılan...

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, iktidarın ekonomide gizlemeye çalıştığı gerçek rakamların günyüzüne çıkmaya başladığını belirterek, “Ekonomide makyaj dökülüyor. Gizlenmeye çalışılan başarısızlıklar bir bir ortaya çıkıyor.” dedi.

Tanrıkulu, yaptığı yazılı açıklamada ekonomi üzerinden iktidara eleştirilerde bulundu. Ekonomideki kan kaybının endişe verici boyutlara ulaşmaya başladığını belirterek, “Her alanda sindirilmiş bir toplum oluşturmaya çalışan mevcut iktidar, ülkemize sadece siyasî yönden değil, ekonomik açıdan da zarar vermektedir. Bu bakımdan büyük bir gayretle gizlemeye çalıştıkları çökmüş ekonomik öngörü ve tahminler, her geçen gün daha da günyüzüne çıkmaktadır. Ekonomik sıkıntı ve belirsizliklerden başta dar gelirli işçi, memur, emekli vatandaşlarımız, esnafımız, çiftçimiz ve girişimcimiz çok ciddi etkilenmektedir.” dedi. IMF, OECD ve AB Komisyonu gibi uluslararası ekonomik kuruluşlarının Türkiye için 2014 yılı büyüme tahminini yüzde 2,8’e düşürmesinin altında, gerçek Türkiye ekonomisi verilerinin bulunduğunu ileri süren Tanrıkulu, Türkiye’nin 12 yıldır çarpık ve verimsiz üretim yapısı, ithal girdi bağımlılığı sebebiyle döviz fiyatlarının arttırıcı etkisinden kurtulamadığını dile getirdi. Türkiye ekonomisinin bu haliyle dümeni kırılmış bir teknenin azgın sulardaki belirsizliğini yaşadığını ifade eden Tanrıkulu, şöyle devam etti: “Bu belirsizlik ve sahipsizlik dış ticaretimizde de gözlemlenmektedir. Dış ticaretimizin eylül sonuçlarına göre 9 aylık dış ticaret açığımız 61,1 milyar dolardır. Halen dış ticaretimizin yönü AB ülkeleri dışında yeteri kadar çeşitlendirilememiştir. Irak, Suriye, Mısır gibi ülkelere ihracatımız azalırken Afrika’dan yeteri kadar talep gelmemektedir. Ekonomik verileri çok bozuk ve deflasyon tehlikesiyle karşı karşıya olan AB’ye güvenerek yürütülmeye çalışılan dış ticaret politikası, bu bölgede meydana gelebilecek ekonomik bir çalkantı sonrasında girişimcilerimizi zor durumda bırakabilecektir.”

‘YAPISAL SORUNLAR DEVAM EDİYOR’

Ekonomide yapısal problemlerin her alanda devam ettiğini söyleyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, “Cari açık yıllık bazda ağustosta 48,8 milyar dolardır. Cari açıktaki azalıştan başarı hikâyesi çıkarmaya çalışan ekonomi yönetimi, açığın azalması yönünde halen kalıcı ve istikrarlı bir çözüm sunamamış ve diğer gelişmelere bel bağlamış durumdadır. Günü kurtarmak adına göz yumulan kaynağı belirsiz para girişi 9,1 milyar dolara yükselmiştir. Bu paranın nereden geldiği konusunda spekülasyonlar devam etmekte, kimilerine göre Kuzey Irak petrol satışından, kimilerine göre Arap ülkelerinden getirilen paralar olarak nitelendirilmektedir. Bu kayıtdışılığın getireceği ekonomik ve sosyal maliyetler, yine milletimize fatura edilecektir.” dedi.

‘YABANCI YATIRIMCILARIN TEDİRGİNLİĞİ HAD SAFHAYA ULAŞTI’

Ahmet Kenan Tanrıkulu, çarkların giderek yavaşladığını, Türkiye’nin toplam dış borç yükünün 2008 yılında millî gelirin yüzde 38’i seviyesindeyken 2014 ikinci çeyrek itibarıyla yüzde 50’nin üstüne tırmandığını da kaydetti. Tutarsız politikalar yüzünden jeopolitik ve siyasî risklerin arttığını söyleyen Tanrıkulu, “Yerli ve yabancı yatırımcıların tedirginliği had safhaya ulaşmış, bu yüzden yatırım planları ertelenmiş vaziyettedir. 2014 yılı durgunluğun, enflasyonun, işsizliğin ve borçların tırmandığı bir yıl olarak bitmek üzeredir. 2015 yılında ise vatandaşımızı, bu basiretsiz ekonomik anlayış nedeniyle benzer ve zor günler beklemektedir. Ekonominin tekleyen motorlarında yorgunluk had safhaya ulaşmıştır.” diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.