Mhp'li Dedeoğlu: Yolsuzluk Ve Rüşvet Soruşturmasında Tanıklar İfade Vermiyor

Mhp'li Dedeoğlu: Yolsuzluk Ve Rüşvet Soruşturmasında Tanıklar İfade Vermiyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili ve Meclis Yolsuzluk Soruşturma Komisyonu üyesi Mesut Dedeoğlu, AKP’li 4 eski bakanla ilgili TBMM’de yürütülen yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında ifadeye çağrılan tanıkların...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili ve Meclis Yolsuzluk Soruşturma Komisyonu üyesi Mesut Dedeoğlu, AKP’li 4 eski bakanla ilgili TBMM’de yürütülen yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında ifadeye çağrılan tanıkların çekilme hakkını kullanarak ifade vermediklerini söyledi.

Eski bakanlar Zafer Çağlayan, Egemen Bağış, Muammer Güler ile Erdoğan Bayraktar hakkındaki yolsuzluk ve rüşvet iddialarını incelemek üzere Meclis çatısı altında 9 Temmuz’da kurulan soruşturma komisyonun havanda su dövdüğünü aktaran Dedeoğlu, komisyona dinlemek üzere davet edilen kişilerin çekilme haklarını kullanarak, konuşmadıklarını belirtti.

'SORUŞTURMA DANIŞIKLI DÖVÜŞ VE KURGULANMIŞ BİR SENARYO ETRAFINDA KAPATILMAYA ÇALIŞILIYOR'

Konuşan kişilerin de kayda değer bir bilgi vermediğine işaret eden Dedeoğlu, soruşturmanın danışıklı dövüş ve kurgulanmış bir senaryo etrafında kapatılmaya çalışıldığını savundu.

Savcı ve emniyet mensuplarının komisyona davet edilerek dinlenmesi gerektiğini vurgulayan Dedeoğlu, “Ortada bir suç varsa suçluların ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Şayet ortada bir suç yoksa bunun da ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Fakat komisyon kurulduğundan beri yaşananlar ve AKP tarafından izlenen yol pek çok insanın kafasını karıştırmıştır. Ortada yanıt bekleyen pek çok soru bulunmakta ve cevap beklemektedir. Bütün bu sorulara rağmen komisyon havanda su dövmeye devam ediyor.” dedi.

'AKP DOSYALARI KAPATMAK İÇİN HER ŞEYİ YAPIYOR'

Dedeoğlu, alt komisyon raporu ve dört eski bakanın mal varlığı raporunun da kendilerine verilmediğine belirterek, AKP’nin dosyaları kapatmak için her şeyi yaptığını kaydetti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.