Mhp'li Albayrak: Ülkücüleri Sokağa Çekmeye Çalışıyorlar

Mhp'li Albayrak: Ülkücüleri Sokağa Çekmeye Çalışıyorlar

Kobani'ye saldıran terör örgütü IŞİD'e tepki gösterme bahanesiyle sokağa inen gruplar ülkeyi yangın yerine çevirdi. Şehitler ve ölümlü olaylar halktaki tedirginliği artırdı. MHP İl Başkanı Serhat Albayrak, Ülkücülerin sokağa çekilmeye...

Kobani'ye saldıran terör örgütü IŞİD'e tepki gösterme bahanesiyle sokağa inen gruplar ülkeyi yangın yerine çevirdi. Şehitler ve ölümlü olaylar halktaki tedirginliği artırdı. MHP İl Başkanı Serhat Albayrak, Ülkücülerin sokağa çekilmeye çalışıldığını ancak oyuna gelmeyeceklerini ifade etti.

Kobani’de meydana gelen olaylar nedeniyle Türkiye’de doğu ve güneydoğu ile bazı illerde sokakların karıştırılması ve çok sayıda vatandaşın hayatını kaybetmesi endişeleri artırdı. Muhalefet partileri olaylardan hükümeti sorumlu tutarken barış ve kardeşlik vurgusu yaptı.

    MUHALEFET PARTİLERİNDEN İTİDAL ÇAĞRISI

    MHP İl Başkanı Avukat Serhat Albayrak, Kobani bahanesi ile ülkenin karıştırılmasının karanlık eller tarafından bir iç savaş çıkarmak amacıyla yapıldığını belirterek milliyetçi ve Ülkücülerin sokağa çekilmeye çalışıldığını ifade etti. Hiçbir şekilde Ülkücülerin sokağa inmeyeceğini ve oyuna gelmeyeceğini aktaran Albayrak vatandaşlardan sağduyulu olmalarını istedi.

    CHP İl Başkanı Ulaş Karasu ise olaylarda şehit olanlara başsağlığı diledi. Yanlış politikalar nedeniyle ülkenin geldiği durumdan hükümeti sorumlu tutan Karasu, hiçbir şekilde sokakların karıştırılmasını karşı olduklarını kaydetti. Barış ve kardeşliğe atıf yapan Karasu, vatandaşlara itidalli olmaları çağrısında bulundu. Karasu, hükümetin ülkeyi maceraya sürüklemekten vazgeçmesini istedi.

    BBP İl Başkanı Uğur Bulut, sokakların karıştırılması sonrası şehit olan polislere başsağlığı dilerken hiçbir şekilde Alperenlerin ve Büyük Birlik Partililerin sokağa inmeyeceğini ifade etti. Hükümetin sokağı karıştırmak isteyenlerin üzerine gitmesi gerektiğini söyleyen Bulut, "Asayişi hükümet sağlamalıdır, vatandaş sağlamaya kalkarsa Allah korusun ülke Suriye’ye döner. Vatandaşlar da olaylara soğukkanlı bakabilmeli ve sağduyulu olmalıdır." dedi.

    "BİNALARIN VE OKULLARIN YAKILMASININ İZAHI YOK"

    Ak Parti İl Başkanı Ziya Şahin ise son günlerde çeşitli şehirlerde meydana gelen olayların herkesi üzdüğünü kaydetti. Resmi ve özel çok sayıda resmi kurum ve işyerleri ile araçların tahrip edildiğini ve yakıldığını aktaran Şahin, "Okul ve dershanelere sürekli saldırı olmakta bütün bunların izahı kabil değil, zira böyle bir teşebbüs hiçbir millette, hiçbir ülkede makul karşılanamaz, bunların bir an önce son bulmasını arzu ediyoruz. Hükümetimiz milletimiz güçlüdür bunlara gerekli cezaya da çarptırılacaklardır. Bu işlerin sonu yok bu işlerden vazgeçmelerini salık veriyoruz." ifadesini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.