Mhp’li Akçay: Cumhurbaşkanı, Zabıta Gibi Vatandaşa Sigara Cezası Yazdırıyor

Mhp’li Akçay: Cumhurbaşkanı, Zabıta Gibi Vatandaşa Sigara Cezası Yazdırıyor

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, kaçak sigara konusunun ülkede ciddi bir tehdit oluşturduğuna dikkat çekerek, buna karşın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vatandaşların sigara içmesi ile ilgilendiğini söyledi. Ankara’nın göbeğinde kaçak...

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, kaçak sigara konusunun ülkede ciddi bir tehdit oluşturduğuna dikkat çekerek, buna karşın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vatandaşların sigara içmesi ile ilgilendiğini söyledi. Ankara’nın göbeğinde kaçak sigara satışının önüne geçilemediğini vurgulayan Akçay, "Ondan sonra da Sayın Cumhurbaşkanı vatandaşın içtiği sigaraya ceza yazdırıyor. Fiili müdahale. Kendisi sanki kolluk kuvvetiymiş, belediye zabıtasıymış gibi." diye konuştu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın 2015 bütçe görüşmelerinde Bakan Nurettin Canikli’nin sunumundan sonra muhalefet partisine ait milletvekilleri söz aldı. MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, komisyon üyelerine bugün danışmanına Kızılay’da aldırdığı kaçak sigara paketlerini göstererek tepkisini ortaya koydu. Başkent Ankara’nın göbeğinde kaçak sigara satışının önüne geçilemediğini vurgulayan Akçay, "Ondan sonra da Sayın Cumhurbaşkanı vatandaşın içtiği sigaraya ceza yazdırıyor. Fiili müdahale. Kendisi sanki kolluk kuvvetiymiş, belediye zabıtasıymış gibi. Bir ülke kurumlarıyla ve kurallarıyla çalışmazsa olacağı da budur." eleştirisinde bulundu. Ülkedeki en büyük sorunlarından birisinin kaçakçılık olduğunu kaydeden Akçay konunun terör ve güvenlikle de yakın bir ilişkisinin olduğunu söyledi.

‘BU ANLAYIŞLA KAÇAKÇILIĞI ÖNLEYEMEZSİNİZ’

Sigara kaçakçılığında devletin kaybının 5 milyar TL olduğunu iddia eden MHP’li Akçay, terör örgütü ile yürütülen pazarlıkların kaçakçılıkla mücadelede hükümetin birtakım adımlar atmasını engellediğini belirtti. Akçay, "Oslo’da zamanın Başbakan Müsteşar Yardımcısı şimdinin MİT Müsteşarı ‘bölgede şikayetçi olduğunuz vali, kaymakam, kamu görevlisi var mı’ diyor. Kime diyor bunu? Terör örgütü yöneticisine söylüyor. Katile söylüyor. Askerimizi, polisimizi, beşikteki bebeği katletmiş örgütün yöneticisine söylüyor. Böyle bir anlayışla bölgede kaçakçılığı önleyemezsiniz." şeklinde konuştu.

HASİP KAPLAN: SINIRDA YAŞAYAN KÖYLÜLERE SINIR TİCARETİNE İZİN VERİN

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, sınırın olduğu her yerde mutlaka kaçakçılığın olduğunu ifade ederek, Uludere katliamından söz etti. Türkiye’de olayların biteceğini ancak kaçakçılığın bitmeyeceğini belirten Kaplan, sınır ticareti olayını sınırda yaşayan köylülere bir hak olarak verilmesi gerektiğini savundu.

CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, başından geçen bir olayı anlatarak, Gümrük Müdürlüğü’nün milyarlarca borcu olan büyük işadamlarının peşine düşmeyip daha az borcu olan insanlardan haciz yoluyla alacaklarını tahsil etme yoluna gittiğini söyledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.