Mhp'li Adan: Kerbela İle Dersim’i Bir Tutan Akıldan Şüphe Ederiz

Mhp'li Adan: Kerbela İle Dersim’i Bir Tutan Akıldan Şüphe Ederiz

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan, "Sayın Başbakan Türkiye’nin gerçeklerinden ve bulunduğu makamın sorumluluklarından kopmuş, filozoflar, erenler, şeyhler, veliler âlemine dalmıştır. Kerbela ile Dersim’i...

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan, "Sayın Başbakan Türkiye’nin gerçeklerinden ve bulunduğu makamın sorumluluklarından kopmuş, filozoflar, erenler, şeyhler, veliler âlemine dalmıştır. Kerbela ile Dersim’i bir tutan, hatta bunları karşılaştırma gafleti gösteren bir akıldan şüphe ederiz." dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan gündemle ilgili yazılı değerlendirme yaptı. Son günlerde Türkiye gündemini meşgul eden gündem maddelerine ve bu gündemlerle ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kürsülerden anlattığı konulara bakıldığında ‘güler misin ağlar mısın’ hissine kapıldıklarını ifade eden Adan, "Sayın Başbakan yaptığı değerlendirmelerle uzayın derinliklerinde bir yerlerde yaşadığı izlenimi vermektedir. Sayın Başbakan Türkiye’nin gerçeklerinden ve bulunduğu makamın sorumluluklarından kopmuş, filozoflar, erenler, şeyhler, veliler âlemine dalmıştır." eleştirisinde bulundu.

MHP’li Adan, yolsuzluk skandallarına da değindiği açıklamasında Başbakan'ı şu sözlerle eleştirdi: "17-25 Aralık tarihimizin en büyük hırsızlık olayıdır diyoruz, Sayın Başbakan Ahi Evran diyor. Biz ‘Türkiye bölünüyor’ diyoruz, O Şeyh Edebali diyor. Biz ‘Soma ne oldu’ diyoruz, O Mevlana diyor. Biz ‘sınırımız kevgire döndü’ diyoruz, O Ahmed Yesevi diyor. Biz ‘Ermenek’te madencileri kurtarın’ diyoruz, O Ertuğrul Gazi diyor. Biz ‘zeytinliklere kıymayın’ diyoruz, O Emir Sultan diyor. Biz ‘taşeron ekonomi’ diyoruz, O Gazali diyor. Biz ‘kurumlar çöktü’ diyoruz, O ‘Horasan erenleri’ diyor. Biz ‘teröristler resmigeçit yapıyor’ diyoruz, O Seyit Rıza diyor. Biz ‘1000 odalı saray’ diyoruz, O Yunus Emre diyor. Biz ‘adalet nerde’ diyoruz, O ‘Hegel’i rüyamda gördüm’ diyor."

'TÜRK SİYASİ VE DEMOKRASİ TARİHİNE İLİŞKİN SARF ETTİĞİ SÖZLER DE İÇLER ACISI'

Başbakan Davutoğlu’nun özellikle Türk siyasi ve demokrasi tarihine ilişkin sarf ettiği sözlerin de içler acısı olduğuna işaret eden Celal Adan, şunları kaydetti: "Sayın Başbakan 2002’den önceki Türkiye Cumhuriyeti tarihine düşmanca yaklaşmaktadır. Türk siyasi tarihine, Kurtuluş Savaşımıza, demokrasi sancılarımıza, milli şuura, milli bakışa, milli duruşa düşmanca bir tavır ortaya koymaktadır. Kendilerinden önceki bütün liderleri ve Türk tarihini aklınca mahkûm etmektedir. Kendisinden öncekinin yaptığı gibi milliyetçiliği ayaklar altına almaktadır. Milliyetçi Hareket Partisi’ne ve Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’ye yönelik sarf ettiği sözlerin, verdiği örneklerin ve kurduğu mantığın her yerinden cehalet dökülmektedir. ‘Bizim anlayışımızda nefret dili hiçbir zaman olmamıştır’ derken bile bilinç altındaki nefreti dışa vurmaktadır. Kerbela ile Dersim’i bir tutan, hatta bunları karşılaştırma gafleti gösteren bir akıldan şüphe ederiz. Böyle bir karşılaştırma ve mantık gafletten öteye anlamlar taşımaktadır. Böyle bir kafa her şeyden önce topyekûn milletimize, milli birliğimizin ayrılmaz bir parçası olan Alevi vatandaşlarımıza ve Kürt kardeşlerimize hakarettir."

'DAVUTOĞLU, NEFRET DİLİNDE SELEFİNDEN GERİ KALMIYOR'

Adan, Davutoğlu’na seslenerek, "Gerçekten nefret dili arıyorsan selefinin bugünkü ve geçmişteki sözlerine bak. Nefret dili ustalığında siz de selefinizden geri kalmıyorsunuz. Milleti birbirine düşürerek, insanlarımızın arasına bariyerler kurarak yaptığınız, nefret üzerine inşa ettiğiniz siyasetinizin sonu yaklaşmaktadır." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.