MHP’den Danıştay ve GATA’ya tepki

MHP’den Danıştay ve GATA’ya tepki

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, Danıştay’ın katsayı kararı için, ‘Danıştay yanlış yaptı’ değerlendirmesinde bulundu. Başbakan’ın eşinin GATA’ya alınmamasını ise yanlış olarak değerlendirdi.


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Teşkilatı, partiye yeni katılan belediye başkan ve meclis üyeleri ile bir kısım üyenin rozetlerini düzenlenen törenle taktı. Törene MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, MYK Üyesi Hikmet Çay, ilçe belediye başkanları ve parti yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.
TAHTEREVALLİNİN BİR TARAFINDA AKP, DİĞER TARAFINDA CHP
Programda ülke gündemini değerlendiren Faruk Bal, hükümeti 2002 yılından bu yana millet ve devlet değerlerini tartıştırarak çatışma ortamı oluşturmakla suçladı. İktidar partisinin bu ortamdan yararlanarak, ülkenin gerçek gündemi olan ekonomiyi arka plana ittiğine işaret eden Faruk Bal, “Tahterevallinin bir tarafında AKP, öbür tarafında CHP var. AKP, yüzde 70’i arkasında toplamaya, karşısında mağlup boksör olan CHP ise soldaki parçalanmış oyları almaya çalışıyor” değerlendirmesinde bulundu.
Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik tabloyu ortaya koymak adına bazı rakamlar veren Faruk Bal, “2002 yılında 499 bin olan protestolu senet sayısı 2009’un 9 ayında 1 milyon 342 bine çıktı, yani 4 kat arttı. 2002 yılında 748 bin karşılıksız çek düzenlenirken, 2009 bu rakam 1 milyon 776 bin 400’e çıktı” diyerek, bunun anlamını, vatandaş ve devletin dibine kadar borca batması olarak yorumladı.
DAYAK YİNENİN PARMAĞI KIRILMAZ, DAYAK ATANIN KIRILIR
Meclis’te partisi ile AKP’li milletvekilleri arasında yaşanan kavgaya da değinen Faruk Bal, AKP Konya Milletvekili olan Meclis İdare Amiri Orhan Erdem’in parmağının kırılmadığını ileri sürerek, “20 yıl hakimlik yaptım. Kavgada dövülerek parmağı kırılan bir adama rastlamadım. Ama dayak atarken parmağı kırılanı gördüm” dedi. Faruk Bal, Başbakan’ın eşinin GATA’ya alınmamasını da yanlış olarak değerlendirdi ve yanlışı yapanlara müeyyide uygulanmasını istedi.
KATSAYI SORUNUNU ÇÖZMEK İÇİN MHP KANUN TEKLİFİ HAZIRLADI
Danıştay’ın katsayı konusunda verdiği kararın sorulması üzerine Faruk Bal, “Danıştay yanlış yaptı” diyerek, üniversiteye girmek isteyen öğrenciler arasında eşitlik prensibinin uygulanması gerektiğinin altını çizdi. Partisinin, AKP’den farklı olarak katsayı sorununu ortadan kaldırma noktasında Yüksek Öğretim Kanunu’nun 45. maddesinin (a) bendinin değiştirilmesi için kanun teklifi hazırlayıp Meclis’e sunduğunu hatırlatan Faruk Bal, “Yarın bu kanun teklifi Milli Eğitim Komisyonunda görüşülür ve katsayı sorunu çözülür” dedi.
MHP’YE KATILANLARA PARTİ ROZETİ TAKILDI
Faruk Bal’ın konuşmasının ardından Cihanbeyli’ye bağlı Karabağ beldesi Belediye Başkanı DP’li Kadir Ulutaş ve Belediye Meclis üyelerinin MHP’ye geçmesi dolayısıyla parti rozeti takıldı. Ardından Çumra ve Meram’da AKP’den MHP’ye geçen üyelere de rozetleri takıldı. Son olarak geçtiğimiz günlerde MHP Meram İlçe Başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin istifası sonrası boşalan başkanlık görevine getirilen Emin Karaer’e de rozeti takılarak birlikte objektiflere poz verildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.