MHP Meram'da parti içi muhalefet kazandı

MHP Meram'da parti içi muhalefet kazandı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Meram İlçe Teşkilatı 8. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nı gerçekleştirdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Meram İlçe Teşkilatı 8. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nı gerçekleştirdi. Divan Başkanlığı'nı Seydişehir Belediye Başkanı Abdülkadir Çat'ın yaptığı toplantıya MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Faruk Bal, MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, MHP İl Başkanı Ali Yücel ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı. Genel kurulda mevcut başkan Abbas Özkul ile başkan adayı Sabit Atabey'ın listeleri yarıştı. Yaklaşık 400 delegenin oy kullandığı seçimde ise Sabit Atabey yeni başkan oldu.

Genel Kurul Toplantısı'nda konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, Türkiye'nin nereye gittiğinin belli olmadığını dile getirerek, "Bu gerçeği artık AKP dahi görmeye başladı. Bölücü terör örgütüyle mücadele etmek için kurulan Milli İstihbarat Teşkilatı, Yargı'ya göre bölücü örgütlerle iş birliği içindedir. Böyle bir şeyin olması mümkün değildir. Bu milletin birliği ve bütünlüğü için oluşturulmuş bir silahlı kuvvetler var. 30 yıldır PKK'yla mücadele ediyor. TSK'nın özellikle PKK ile mücadele etmiş mümtaz şahsiyetleri bugün Silivri'de" dedi.

GENÇLİK 32 FARZI BİLİYOR MU?

Genel Kurul Toplantısı'nda konuşan MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı da Başbakan Erdoğan'ın dindar gençlik söylemini sert bir dille eleştirdi. Fazla uzağa gitmeye gerek olmadan sadece Konya'ya bakılarak AKP'nin zihniyetinin açık bir şekilde belli olabileceğini söyleyen Mustafa Kalaycı, "İçerisinde Hacıveyiszade Mustafa Kurucu Efendi'nin, Tahir Büyükkörükçü Hoca Efendi'nin ve daha birçok vefat eden alimlerimizin bulunduğu Üçler Mezarlığı'nın yanı başına içki içilen bir mekanın yapılması için arsayı ve ruhsatı veren bunlardır. Ayrıca dışarıya çıkın özellikle gençlere sorun. Kaç tanesi 32 farzı biliyor. Ama Beyonce diye bir şarkıcı varmış, onu sorsanız hemen hemen hepsi bilir. Mevlana'yı, Akif'i daha az gencimiz tanıyor. Dindar gençlik böyle mi yetiştirilir" diye sordu.

Ders kitaplarında da milli ve manevi değerlere yer vermek yerine Türk milletiyle ve İslam medeniyetiyle alakası olmayan örnekler verildiğine işaret eden Kalaycı, "Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu'nun onayıyla basılıp öğrencilere dağıtılan ders kitaplarına bir bakın. 3. sınıf öğrencileri için hazırlanan matematik kitaplarının 95. sayfasında sorulan bir soruda öğrencinin dikkatini çekmesi için Sümela Manastırı örnek olarak gösterilmiş. 100. sayfada ise Akdamar Kilisesi üzerinden bir örnek soru sorulmuş. Sorarım size, bizim Hz. Mevlana'mız, Yunus Emre'miz, Sultan Ahmet'imiz, Eyüp Sultanımız dururken ne işimiz olur elin manastırıyla, kilisesiyle" diyerek tepkisini dile getirdi.

Selamlama konuşmalarının ardından adaylar kürsüye geldi. Adaylardan Abbas Özkul, "Biz bu davaya gönlümüzü verdik. Göreve geldiğimiz günden kısa bir süre sonda seçimler yapıldı. Yaklaşık 6 aylık bir çalışmanın ardından seçimlere gittik. Çok şükür anlımızın akıyla seçimlerden çıktık" dedi. Yeni dönemde de MHP'nin Konya'da ve Meram'da daha güçlü bir şekilde yoluna devam etmesi için göreve talip olduklarını dile getiren Abbas Özkul, "Bir sonraki mahalli seçimlere kadar amacımız, Meram Belediye Başkanlığı'nı alabilecek kadar güçlü olmaktır. İnşallah iyi çalışırsak bunu başarabiliriz. Meram'da bu potansiyel var" dedi.

Adaylardan Sabit Atabey ise, "Geçmişte, kanımız aksa da zafer İslam'ın demiştik. Şimdi yine bu kutlu davada Meram İlçe Teşkilatı'nda var olduğumuzu söylüyoruz. Kongrenin teşkilatımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Kongreler, yenilenme, güç kazanma duraklarıdır. Ben inanıyorum ki, sonuç ne olursa olsun MHP Meram'da daha güçlü bir şekilde yoluna devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından delegeler sandık başına giderek oylarını kullandı. Seçim sonuçlandığında ise adaylardan Sabit Atabey oy kullanan delegelerin 183'ünün oyunu alarak MHP Meram İlçe Teşkilatı'nın yeni başkanı oldu. Eski başkan Abbas Özkul ise 160 oyda kaldı. Yeni yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: "Sabit Atabey, Mustafa Eski, Zeki Dönmez, Orhan Tan, Durmuş Ali Özdiz, Emine Altuntaş, Ali Osman Güneş, Murat Çil, Seyit Mehmet Özden Gülsün, Hüseyin Acar, Mustafa Selek, Ahmet Kaya, Mustafa Kaygısız, Osman Yelden, Mustafa Yelgeç, Hamdi Sevgi, Ali Ünlü, Zeki Biçer, Harun Leventer, Mustafa Çakıl, Nebi Şahin, Hayri Koyuncu, Rasih Sinan Zoraloğlu."

RASİM ATALAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.