MHP kan kaybetti

MHP kan kaybetti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Eski Milletvekili Meral Akşener, "1 Kasım'da ciddi anlamda oy veya kan kaybettik. Bu sonuç hareketimize yakışmadı. Ülkenin gidişatı da kötü. Bu nedenle ülkücü hareket değişim istiyor" dedi

Konya'ya gelen MHP Eski Milletvekili ve Genel Başkan Adayı Meral Akşener, partililerle biraraya geldi. Rixos Otel'deki toplantıya Merkez Bankası Eski Başkanı ve MHP Eski Milletvekili Durmuş Yılmaz, MHP'li Doğanhisar Belediye Başkanı Abdullah Koçak ile Emirgazi Belediye Başkanı Nurişen Koçak ile çok sayıda partili katıldı. Toplantıda ilk sözü Tertip Komitesi adına Halit Atasoy aldı. "Vatan, millet, Kur'an ve ezan için olan mücadelemiz kıyamete kadar sürecek" diyen Atasoy, MHP'nin zor bir süreçten geçtiğini, partinin bu süreçten güçlenerek çıkacağını söyledi. Atasoy, "Son 15 yıldır biriken çok sayıda sorun var. Adalet mekanizması hasar gördü.

Hukuka güven azaldı. Ordunun itibarı topa tutuldu. Müslümanlar perişan durumda. Dini kurumlar partizanca hareket ediyor. İhaleler yandaşa veriliyor. Çözüm süreciyle halk kandırıldı. Son yıllarda yaşananlardan PKK ve İsrail kazançlı çıktı. Artık bu kötü gidişata 'dur' diyecek bir hareket var. Umudumuz, asenamız Meral Akşener oldu. Akşener'e verilen destek her geçen gün artıyor" sözlerini kullandı. Atasoy'un ardından kürsüye çıkan Meral Akşener de, Genel Merkez'in kurultaya gitmekten kaçtığını söyledi. Akşener, "Önce imza topladık, sonrada mahkemeye gönderildi. Sonra da 8 Nisan'da mahkeme bir duruşma yaptı ve kongrenin yapılmasına dair kurultayımızın icra edilmesine dair bir karar aldı. Bu icra kararından sonra üç kişilik bir çağrı gurubu mahkeme oluşturdu. Onların kendi aralarında yaptığı toplantıdan sonra bir kongre tarihi ilan ettiler, 15 Mayıs diye. O çerçevede bende malum illerimizde önce imza almak için tek tek delegelerimizle konuşmuştum.

Şimdi de o delegelerimizle ve gittiğimiz şehirlerde, o şehirde yaşayan hemşehrilerimizle kucaklaşmak, görüşmek amaçlı il gezileri sürdürüyorum. 1 Kasım Genel Seçimleri'nde partimiz yüzde 11,9 oy aldı. Ciddi anlamda oy veya kan kaybettik. Bu sonuç hareketimize yakışmadı. Ülkenin gidişatı da kötü. Dış politikada ve Güneydoğu'daki gelişmeler, ülkenin ne halde olduğunu gösteriyor. Bu nedenlerden dolayı kurultaya gitmek istiyoruz. Gerekli imzalar toplandı, mahkeme kararını verdi. İnşallah en yakın zamanda kurultayımızı gerçekleştireceğiz. Kurultay töredir. Ancak birileri kurultaydan kaçıyorlar, korkuyorlar. Korkunun ecele faydası yok" ifadelerini kullandı.

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.