Mhp İl Başkanı Demirkaya: Doğuda Güvenlik Güçlerinin Elleri Kolları Bağlı

Mhp İl Başkanı Demirkaya: Doğuda Güvenlik Güçlerinin Elleri Kolları Bağlı

MHP Malatya İl Başkanı Hacı Memet Demirkaya, ülkenin doğusunda devletin varlığının en alt seviyeye kadar düştüğünü, güvenlik güçlerinin ellerinin bağlandığını söyledi. MHP Genel Merkezi tarafından il başkanlığı görevine getirilen...

MHP Malatya İl Başkanı Hacı Memet Demirkaya, ülkenin doğusunda devletin varlığının en alt seviyeye kadar düştüğünü, güvenlik güçlerinin ellerinin bağlandığını söyledi.

MHP Genel Merkezi tarafından il başkanlığı görevine getirilen Mehmet Demirkaya, bir kafeteryada düzenlenen toplantıda gazetecilerle bir araya geldi. Demirkaya, burada yaptığı açıklamada, çözüm sürecini eleştirdi. Çözüm sürecinin bir çözülme süreci olduğunu söyleyen Demirkaya, şöyle devam etti: “Türkiye’de herkesin de şahit olduğu gibi Kobani bahanesiyle şehirleri yıktılar, işyerlerini yaktılar, askerleri şehit ettiler, 40’tan fazla vatandaşı katlettiler. Bunlar da yetmiyormuş gibi devlet PKK’dan kamu düzenini sağlamak için yardım istedi. Çözüm sürecinin ülkenin parçalanmasına, birliğin bozulmasına, kardeş kanı dökülmesine neden olacağını görüyoruz. Biz bunu hala çözülme süreci olarak düşünüyoruz. Çözüm süreciyle birlikte bölgedeki kamu görevlileri için güvenlik sorunu ortaya çıktı. Asker bugün kışlasından dışarı çıkamıyor. Edindiğimiz bir bilgiye göre, yaklaşık 100 kez taciz ateşine maruz kalan bir kışlada komutan valiye ‘karşılık verelim mi?’ diye soruyor. Ancak ‘Hayır, dokunmayın’ deniyor. Askerin, polisin eli kolu bağlı. ‘Sen dur karşıdakine vur denilmiş’. Devlet yok denecek kadar alt seviyeye indirilmiştir. KCK bugün bölgede paralel bir devlet oluşturmuştur. Bölgede atadığı sözde hakimlerle insanları yargılamakta, sözde güvenlik elamanlarıyla bırakın sıradan vatandaşı jandarmaya bile kimlik sorgusu yapmaktadır.”

Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili tartışmalara da değinen Demirkaya, “891 TL’lik bir asgari ücretin olduğu bir ülkede bin odalı bir saray yaptırılması insanların vicdanını yaralamaktadır. Bu sarayı yaptıranların nasıl bir vicdana sahip olduklarını doğrusu merak ediyorum. Ülkenin ekonomik durumu ortadayken böyle bir saraya neden ihtiyaç duyulduğuna akıl ermemektedir. Bu şekilde israf içinde olan insanların beyinlerindeki düşünceyi okumakta zorlanıyoruz” dedi.

Yeni yönetim kurulu ile Malatya’da ilk iş olarak birlik ve beraberlik bilinci içerisinde bu davaya gönül vermiş kişilerin yanına gittiklerini anlatan Demirkaya, 26 Şubat'a kadar, tüm Türkiye'de olduğu gibi Malatya'da da kongreleri bitireceklerini kaydetti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.