Merkez, Kurumsal Kredi Kartında Da Faiz Oranlarını Belirleyecek

Merkez, Kurumsal Kredi Kartında Da Faiz Oranlarını Belirleyecek

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bireysel kredi kartlarına ilave olarak kurumsal kredi kartı azami akdi ve gecikme faiz oranlarını da tayin etme kararı aldı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bireysel kredi kartlarına ilave olarak kurumsal kredi kartı azami akdi ve gecikme faiz oranlarını da tayin etme kararı aldı.

Buna göre azami akdi faiz oranları Türk Lirası için yüzde 2,12, ABD Doları için yüzde 1,70 ve Euro için yüzde 1,64; aylık azami gecikme faizi oranı ise Türk Lirası için yüzde 2,62, ABD Doları için yüzde 2,20 ve Euro için ise yüzde 2,14 olarak belirlendi.


TCMB’den uygulamaya dair yapılan açıklamada şöyle denildi:

“5464 Sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu gereği kurumumuzca bireysel kredi kartlar ile ilgili azami akdi ve gecikme faiz oranları saptanmakta ve üç ayda bir açıklanmaktadır. 2 Ağustos 2013 tarih ve 6495 Sayılı Kanun ile 5464 Sayılı Kanun’da yapılan değişiklik ile tarafımıza verilen görevin kapsamı kurumsal kredi kartlarını da içerecek şekilde genişletilmiştir. Bu çerçevede TCMB, bireysel kredi kartlarına ilave olarak kurumsal kredi kartı azami akdi ve gecikme faiz oranları da belirleyecek, ilan edecektir. Bu itibarl kurumsal kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı, bireysel kredi kartlarında olduğu gibi Türk Lirası için yüzde 2,12, ABD Doları için yüzde 1,70 ve Euro için yüzde 1,64; aylık azami gecikme faizi oranı ise Türk Lirası için yüzde 2,62, ABD Doları için yüzde 2,20 ve Euro için ise yüzde 2,14 olarak belirlenmiştir.

Söz konusu oranlar azami oranlar olup, 2013/10 Sayılı TCMB Tebliği’nin yürürlük tarihi olan 5 Ağustos 2013’ten itibaren bankalarca kurumsal kredi kartı işlemlerinde de bu oranları aşan bir faiz oranı uygulanması mümkün bulunmamaktadır. Bankalar bu oranları geçmemek kaydıyla faiz oranlarını serbestçe belirleyebilecektir. 1 Ekim 2013 tarihinden itibaren gelecek üç aylık dönem için geçerli olacak azami faiz oranları bu tarihten önce yine Bankamız tarafından kamuoyuna duyurulacaktır.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.