Merkel'in Partisi Vergi Artırımına Soğuk

Merkel'in Partisi Vergi Artırımına Soğuk

Alman Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Sekreteri Hermann Gröhe, partisinin vergi artırımına gitmeyeceğini söyledi.

Alman Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Sekreteri Hermann Gröhe, partisinin vergi artırımına gitmeyeceğini söyledi. Maliye Bakanı Wolfgang Schäuble (CDU) ve CDU Yönetim Kurulu Üyesi Armin Laschet’in vergi artırımına yeşil ışık yakmasına Gröhe’den olumsuz cevap geldi. Koalisyon ortağı olma ihtimali olan Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve Yeşiller zenginlerden daha fazla vergi alınmasını istiyor. “CDU, koalisyon için vergi politikasında değişiklik yapmayacaktır." diyen Gröhe, vergi artırımı olmayacağını söyledi.

Halktan aldıkları desteğin politikalarını savunmaları için önemli olduğunu kaydeden CDU’lu politikacı, vergi tartışmalarına girmeyeceklerini kaydetti. Aynı zamanda CDU’nun ekonomi kanadını temsil eden Michael Fucks, vergi artışı fikrine karşı çıktı. Özellikle işletmelerden kazansalar da kazanmasalar da alınması talep edilen verginin işletmelere büyük zarar vereceğini söyleyen Fucks,“Biz vatandaşlara söz verdik. Vergi artırımı gerekli değil." dedi.

CDU Genel Başkan Yardımcıları Thomas Strobl ve Julia Klockner’de vergiye karşı çıkanlardan. Klockner, “Kaolisyon görüşmeleri önce başlar. Vergi indirimi sözü vermek için sebep yok. Seçmenler boşuna CDU’ya yüzde 40’ın üzerinde destek vermediler." açıklamasında bulundu. CDU’nun kardeş partisi CSU da muhtemel bir vergi artışına karşı olduğunu açıkladı.

Öte yandan SPD’nin Parlamento Grup Başkanvekili Hubertus Heilde CDU’nun vergi politikasında muhtemel bir değişikliği, "Akıllıca bir davranış olur." diye değerlendirdi ve bunun büyük koalisyon için bir adım olacağını söyledi. Heil, CDU’nun eğitim ve yerel yönetimlere daha fazla kaynak ayırması gerektiğini ifade etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.