Meram’a yeni rota

Meram’a yeni rota

Saadet Partisi Meram İlçe Teşkilatı birinci hamle toplantısını gerçekleştirdi. ToplantıdaMeramda yapılan çalışmalar değerlendirilerek, yapılacak yatırımların rotası da belirlendi.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK PARKI MERAMA
SP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Özkafa, Meram’ın Konya’nın göz bebeği olduğunu ve bu nedenle daha büyük önem verdiklerini ifade etti. Meram için hazırladıkları projeler hakkında bilgi veren Özkafa, Dutlukır’da yapmayı planladıkları park ve sosyal alan projesinin 8 hektar (8 milyon metrekare) alanı kapsadığını ifade ederek, bu projenin hayata geçirilmesi halinde Türkiye’nin en büyük parkının yapılmış olacağını söyledi.
MERAM’DA 5 YILLIK KAYIP YAŞANDI
Saadet Partisi Meram Belediye Başkan Adayı Lütfi Yalman da, halkın desteğini alarak Meram’ı tekrar cazibe merkezi haline getireceklerini ifade etti. Belediyecilik esasında kısa vadeli değil, uzun yıllar geçerliliğini kaybetmeyecek projeler yapılması esasının yer aldığını kaydeden Lütfi Yalman, “Gördük ki Meram’a geçtiğimiz dönem bir çivi bile çakılmamış. Meram 5 yıl kaybetti. Kayıpları amorti edeceğiz” değerlendirmesini yaptı.
MİLLİ GÖRÜŞ BELEDİYECİLİĞİ ÖZLENİYOR
Saadet Partisi Konya İl Başkanı Veli Tolu da, parti olarak yaptıkları çalışmaları anlattı. Tolu, “Saadet Partisi Konya’da yavaş yavaş esen bir meltemdir. Bu meltem 29 Mart’a kadar büyüyüp fırtına olacak ve 30 Mart sabahında Konya’yı ve hatta tüm Türkiye’yi kasıp kavuracak” diye konuştu.


Bu mu kapısız belediyecilik?

Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Özkafa, kapısız belediyecilik yapıyoruz diyen mevcut belediye yönetimini sert bir dille eleştirdi
Saadet Partisi Meram İlçe Teşkilatı, 29 Mart yerel seçimleri öncesinde ilk hamle toplantısını önceki akşam parti il merkezinde yaptı. Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Özkafa, Meram Belediye Başkan Adayı Lütfi Yalman ve Saadet Partisi İl Başkanı Veli Tolu’nun yanı sıra meclis üyeleri ve çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda, Meram İlçe teşkilatının bugüne kadar yaptığı seçim çalışmaları değerlendirilirken, toplantı sonunda da bundan sonraki süreçte neler yapılacağı konuşuldu. Program, Konya Televizyonu ekranlarından canlı olarak yayınlandı.
‘BU MUDUR KAPISIZ BELEDİYECİLİK’
Selamlama konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Özkafa, son beş yılda görevi devralan yöneticileri eleştirdi. Milli Görüş belediyeciliğinin yaptığı çalışmaların herkes tarafından bilindiğini ifade eden Özkafa, dönemlerinde yaptıkları çalışmalardan bazılarını anlattı. İlk olarak 1989 yılında Konya’da asfalt çalışmalarına hız kazandırmak için üç asfalt plendini birden kurarak günlük 3 ton asfalt üretimi yaptıklarını ve 5 yıl içerisinde Konya’da asfaltlanmamış bir çıkmaz sokak dahi bırakmadıklarını kaydeden Mustafa Özkafa, “Dönemimizde, muhtarlarımız gerek telefon aracılığı ile, gerekse gelip birebir görüşerek mahallelerindeki eksiklikleri bize bildiriyor, biz de derhal çalışma başlatarak bu eksikliklerin giderilmesini sağlıyoruz. Şimdi ise, geçenlerde bir araya geldiğimiz mahalle muhtarları dertlerini dinleyecek bir tek yetkili kişiyi dahi bulamadıklarını ifade etti. Bu mudur kapısı halka açık olan belediye anlayışı, bu mudur kapısı olmayan belediyecilik” diyerek tepkisini gösterdi. Dönemlerinde yapılan bir diğer önemli çalışmanın da tatlı su çeşmelerinin şehrin her yerinde yaygınlaştırılması olduğuna dikkat çeken Özkafa, “Diyorlar ki, biz 5’i 15 yaptık. Biz de diyoruz ki, sayılarla fazla uğraşmayın zararlı çıkarsınız. Biz, sadece 2 tane olan tatlı su çeşmesini 600 taneye çıkardık. Bu iş rakam saymaya kalırsa kaçacak delik ararsınız” ifadelerini kullandı.
DAHA İYİSİNİ YAPIN, ŞAPKA ÇIKARALIM
Belediyenin bilboardlarda yaptığı ‘en büyük parkı yaptık’ açıklamalarını da sert bir dille eleştiren Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özkafa, “Biz dönemimizde ilk olarak bin metre karelik parklar yaptık. Bu, o dönemin şartlarında büyük bir gelişmeydi ve devletin resmi valisini bile davet ederek açılışını gerçekleştirdik. Ondan bir sonraki dönemde on bin metrekareliğini yaptık. Halkın daha çok hoşuna gitti. Daha büyüklerini yaptık. Kozağaç Piknik Alanı, Selahattin Eyyubi Parkı bunlardan sadece bir kaçı. Alın elinize metreyi tek tek ölçün, hesaplayın. Bu dönemde bizim dönemimizde yapılanlardan daha büyük park yapılmış mı? Daha iyisini yapın, biz de önünüzde şapka çıkaralım. Belediyecilik, Sayın Başbakanın gölgesine sığınıp sağa sola yazı yazmak değildir” diye konuştu.
MERAM, RIZA ESASIYLA GELİŞECEK
Meram’a 15 yıl boyunca hizmet ettiklerini ve Meram’ın her yerini karış karış bildiklerini dile getiren Mustafa Özkafa, yeni dönemde Meram için yapılacak çalışmaların halkın rızasına dayalı olarak gerçekleştirileceğini bildirdi. Yeni dönemde yapmayı planladıkları çalışmalardan bazılarını anlatan Özkafa, “Meram’da, metrekarelik parkları geçtik, milyon metrekarelik parkları geçtik, şimdi hektar hektar parklar yapacağız. Dutlukır Parkı için hazırladığımız projenin alan genişliği tam 800 hektar (8 milyon metrekare). Bu proje hayata geçirildiğinde bırakın Konya’yı tüm Türkiye’nin en büyük sosyal alan projesi olmuş olacak” dedi.
‘MERAMA 100 YILLIK PROJELERLE GELİYORUZ’
Saadet Partisi Meram Belediye Başkan Adayı Lütfi Yalman, 29 Mart yerel seçimlerinin tüm Türkiye, Konya ve Meram için hayırlı olması dilekleriyle sözlerine başladı. Milletin ekonomik, siyasi, toplumsal ve kültürel geleceği açısından yerel seçimlerin önemli olduğunu kaydeden Lütfi Yalman, “Belediye seçimlerinde o belediye sınırlarının geleceği ile ilgili planlar yapılır. Bu nedenle belediyecilikte kısa vadeli değil, uzun zaman dilimini kapsayan yatırımlar yapılmalıdır. Bu amaçla biz, 100 yıllık geleceği hazırlayacak projeleri gerçekleştirmek için yola çıktık. Bu yolda istişare önemlidir. Uzmanlarla, muhtarlarla, halkla görüşmeli ve istişare sonucunda karara varılmalıdır. Bir yapıyı yıkıp, sonra bu molozu ne yapacağız diye düşünmek, yap boz oyunu oynamak belediyecilik değil, belediyecilik esaslarına ters düşen bir uygulamadır” dedi.
MERAM 5 YIL KAYBETTİ, 5 YIL DAHA KAYBETMESİN
Geride bırakılan 5 yıl içerisinde Meram’a yapılan yatırımları ve çalışmaları değerlendiren Saadet Partisi Meram Belediye Başkan Adayı Lütfi Yalman, “Meram Belediyesi, Et Balık Kurumu’nda imar çalışması başlattı. Ancak sadece sorun imar edebildi. Bunun nedeni, bölge halkının rızasını almamaktan, bölge halkı ve uzmanlarla istişare kurmamaktan ve geçerliliği olan, iyi bir proje hazırlamamaktan kaynaklandı. Biz daha önce yaptığımız çalışmalarda imar nasıl olurmuş göstermiştik, yine göstereceğiz” diye konuştu. Dönemlerinde yapmayı planladıkları en büyük yatırımlardan birinin de Dutlukır projesi olduğunu anlatan Yalman, “Son 5 yılda Meram ilçesine neredeyse tek bir çivi bile çakılmamış. Bu nedenle Meram 5 yıl kaybetmiş. Yapacağımız büyük projelerle bu 5 yıllık kaybı amorti edeceğiz. Dutlukır projemiz de bu amaçla hazırlanmıştır. Mastır çalışmalarımız devam ediyor. Yapılan sosyal alanlar, parklar, yatırımlar, yeni mimariler, yollar ve çeşitli düzenlemelerle Meram’ı tekrar cazibe merkezi haline getireceğiz. 1989-2004 döneminde elde ettiğimiz başarı ve tecrübeyle Meram’ı geleceğe taşıyacağız” ifadelerini kullandı. Lütfi Yalman son olarak, bilboardlarda boy göstermek yerine, sandıkta halkla birleşeceklerini dile getirdi.
KONYA HALKI BİZİ ÖZLEDİ
Saadet Partisi Konya İl Başkanı Veli Tolu da, Meram Teşkilatının bugüne kadar yaptığı seçim çalışmalarını değerlendirmek ve bundan sonra yapılacakların rotasını belirlemek için birinci hamle toplantısını gerçekleştirdiklerini ifade etti. Saadet Partisi İl Teşkilatı olarak Konya’nın bütün ilçe ve beldelerinde aday çıkarabilen tek parti olma özelliğine sahip olduklarını kaydeden Tolu, “Konya halkı kendisine kapıları açık olan belediyeleri özlemiş. Biz inanıyoruz ki 30 Mart sabahında bu özlem son bulacak. Belediyelerin kapıları halka açılmış olacak. Bu sözümüzden alınmış olanlar var ki, belediyenin kapısı yok, açılmasına da gerek yok diyorlar. Madem belediyenin kapısı yoktu da, muhtarımız, vatandaşımız neden belediyenin önünden bile geçemez oldu” diyerek tepkisini gösterdi. Veli Tolu, Saadet Partisi’nin Konya’da yavaş yavaş esen bir meltem olduğunu ve bu meltemin bir fırtınaya dönüşerek, Konya’yı kasıp kavuracağına inandıklarını sözlerine ekledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum