Meram özel çocukları unutmadı

Meram özel çocukları unutmadı

Meram Belediyesi’nin etkinliğinde özel çocuklar, 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü’nde gösteriler ve oyunlarla eğlenceli ve unutulmayacak bir gün yaşadılar.

Meram Belediyesi, 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü kapsamında, özel çocuklar için Dutlu Millet Bahçesinde özel bir etkinlik düzenledi. Ailelerinin ve öğretmenlerinin de katıldığı etkinlikte özel çocuklar, sihirbaz ve akrobat gösterileri, MEGA maskotun eşliğinde müzikli ritim oyunları, ok atma, el boyama ve ahşap oyunlarıyla doyasıya eğlendiler. Meram Belediyesi tarafından hazırlanan özel hediyelerle sevinen çocuklar, unutamayacakları güzellikte bir gün yaşadılar. Bu güzel günde çocuklara ve ailelerine Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca, Meram Belediye Başkan Vekili Kazım Dalgıç, Konya Down Sendromluları Derneği Başkanı Hakkı Kutlu da eşlik etti.

21 MART, 32, KROMOZOM

Konya Down Sendromluları Derneği Başkanı Hakkı Kutlu, etkinlikler öncesinde yaptığı konuşmada 21 Mart’ın çocukların 21. kromozom ve 21. hormonal yapısı ile ilgili olarak simgesel bir gün olduğuna vurgu yaparak bugünün tüm dünyada farklı etkinliklerle kutlandığına işaret etti.

Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca da “Meram Belediyemiz ile birlikte MEGA çatısı altında eğitimi geliştirmek adına etkin ve etkili bir proje yürütüyoruz. Bugün de bu çalışmalar çerçevesinde Dünya Down Sendromlular Günü’nde özel çocuklarımızla bir aradayız. Onları farklı bir etkinlikte bir araya getirdik” dedi.

ÖNYARGI VE AYRIMCILIK SONA ERMELİ

Eğlence ve oyunlarında çocuklara eşlik eden Meram Belediye Başkan Vekili Kazım Dalgıç ise down sendromlu çocuklara yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla ilan edilen Dünya Down Sendromu Günü'nde özel çocuklar, onların aileleri ve eğitmenleriyle bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Bugünün down sendromlu bireyler konusunda toplumsal farkındalık oluşturmak açısından önemli bir gün olduğuna vurgu yapan Dalgıç, “Down sendromlu bireylere karşı önyargı ve ayrımcılığın ortadan kaldırılması ve onların sosyal yaşamda izole edilmeden yaşamlarını sürdürmeleri tüm toplumun olduğu gibi bizlerin de yükümlülüğündedir” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.