Mehmet Şen, Doğanlar’da konuştu

Mehmet Şen, Doğanlar’da konuştu

Mahalle sakinleriyle bir araya gelmeye devam eden Saadet Partisi Karatay Belediye Başkan Adayı Mehmet Şen, Doğanlar Mahallesi sakinleri ile mitingde buluştu.

2004 yılında yapılan yerel yönetim seçimlerine değinen Karatay Belediye Başkan Adayı Mehmet Şen, “2004 yerel seçimlerinde bildiğiniz gibi Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Mustafa Özkafa, Karatay Belediye Başkanlığına da biz aday idik. 2004 seçimlerinde 15 tane televizyon birden bir Adalet ve Kalkınma Partisi rüzgârı, bir Tayyip Erdoğan rüzgarı estirildi. Bu estirilen rüzgâr neticesinde vatandaş bir bizim yaptığımız faaliyetlere baktı, birde rüzgâra baktı ve siz biraz dinlenin diye rüzgar sonucunda şimdiki arkadaşlar seçildi. Tayyip Erdoğan bütün şehirlere ve bütün ilçelere gidip çalışma yapacak, belediye başkanlığı yapacak değildi. Tayyip Erdoğan ülkenin ekonomisinden sorumludur, dış işlerinden sorumludur, kanun çıkarmakla sorumludur. Belediyeyi burada Tayyip Erdoğan’ın yanında fotoğraf çektirenler idare etti” dedi.

11 aylık süreçte yapmış oldukları tüm faaliyetlerin takdire şayan olduğunu vurgulayan Mehmet Şen, “Bir gece asgari ücretli vatandaşlarımızın, memurlarımızın, emeklilerimizin, işçilerimizin maaşlarına muazzam derecede zamlar yapılmış ve bu zamlar neticesinde halkımızın yüzü gülmüştür. Bunlar aslında çok kolaydır değerli hemşerilerimiz. İki gün önce hükümet bir karar aldı. Bu kararla Özel Tüketim Vergileri düşürüldü. Beyaz eşyada, otomobilde ve 150 metrekarenin üzerindeki evlerde ÖTV düşürüldü. Akşam karar alındı, ertesi gün resmi gazete yayınlandı ve akşam haberlerde izledik. Ama bu karar ne yazık ki 3ay ile sınırlandırdı. Bu kararname ile tam istenilen gibi olmasa da piyasada belirgin bir hareketlenme oldu. Demek ki hükümetimiz haksız vergileri indirse vatandaşımızın yüzü gülecek” diye konuştu.
Mehmet Şen, “İki ay içerisinde devlet vergilerinden ve gelirlerinden halkımızdan 27 katrilyon vergi toplamıştır. Kullandığımız tüm malzemelerde vergi vardır. Kırıkkale de mazotun çıkış fiyatı 60 kuruş, biz arabalarımıza ise 2,40 kuruştan alıyoruz. Yani 4 katı. 60 kuruş maliyeti var 1.80 kuruş vergisi var. İşte bu toplanan vergilerden 27 katrilyon toplanmış ve bu vergilerden 13,5 katrilyonu dış ülkelere faiz ödemesine gitmiştir. 13,5 katrilyonla ne yapabiliriz biliyor musunuz?  Karatay, Meram ve Selçuklu ilçelerimizde toplam 480 bin ev ve 1 milyon nüfusu var. Siz belediye başkanı olarak isterseniz bu 13,5 katrilyon ile Karatay, Meram ve Selçuklu ilçelerimiz komplo yıkılır ve baştan inşa edilir. İşte 2 ayda dış güçlere ödenen para budur. Bu sadece 2 aylık faize giden paradır. 7 yılda ise toplam ödenen miktar ne yazık ki 360 katrilyondur” dedi.
Kendilerinin 15 yıllık belediye hizmetlerini herkesin yakından bildiğini anımsatan Mehmet Şen, “Hangi mahallemize hangi hizmet gerekiyorsa yaptık ve yapmaya çalıştık. Hiçbir zaman halkımızdan kaçmadık. Her zaman sizlerin içinde bulunduk. Allah’ın izni ile 30 Mart’tan itibaren 15 yıl içerisinde ne yaptıysak Konya’ya daha kaliteli hizmetlerle görevimizin başına geçeceğiz” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.