Mehmet Ayvalıtaş Davası, 25 Mayıs’a Ertelendi

Mehmet Ayvalıtaş Davası, 25 Mayıs’a Ertelendi

Ümraniye’de Gezi olayları esnasında araba çarpması sonucu hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş’ın ölümüyle ilgili görülen davada, mahkeme heyeti Adli Tıp Kurumu’ndan bilirkişi raporu alınmasına karar ve...

Ümraniye’de Gezi olayları esnasında araba çarpması sonucu hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş’ın ölümüyle ilgili görülen davada, mahkeme heyeti Adli Tıp Kurumu’ndan bilirkişi raporu alınmasına karar verirken, duruşma 25 Mayıs 2016 tarihine ertelendi.

Gezi Parkı olayları sırasında Ümraniye’de araba çarpması sonucu hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş’ın ölümüne ilişkin 2 kişinin "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak" suçundan 15’er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi. Kartal Anadolu Adliyesi 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Görkem Demirbaş ile taraf avukatları, Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş ve yakınları katıldı.

Mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurumu’ndan bilirkişi raporu alınmasına karar verirken, duruşma 25 Mayıs 2016 tarihine ertelendi.

Duruşma sonrası adliye dışında açıklama yapan Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş, "İnanın her buraya girdiğimde özel güvenlikler, polisler beni tanıdıkları halde hala hırpalıyorlar. Sabah girerken de hırpalandım. Kimseye karşı bir düşmanlığımız yok. Biz adalet arıyoruz. Bizim çocuklarımız hırsızlık yapmadı. Bizim çocuklarımız halk çocuğu" dedi.

Davayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ayvalıtaş ailesinin avukatı Arzu Becerik ise "Dosyadaki veriler çok açık. Biz bu dosyada mahkemenin yapması gerekeni ayrıca yapıyoruz, nasıl bir yargılama yapılması gerektiğini gösteriyoruz. Bu dosyada kazaya karışanlar, ölüme sebebiyet verenlerin kusurları ortaya çıkmıştır. Bu kişiler kazayı önlemek için ellerinden geleni yapmamışlardır" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.