Medya Savaşı; Mccain, Putin’e Karşı

Medya Savaşı; Mccain, Putin’e Karşı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ABD Başkanı Barack Obama’ya seslendiği ve Suriye’de askeri operasyon yapılmasının tehlikelerini anlattığı The New York Times’daki makalesine, ABD’den Cumhuriyetçi senatör John McCain cevap vermeye hazırlanıyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ABD Başkanı Barack Obama’ya seslendiği ve Suriye’de askeri operasyon yapılmasının tehlikelerini anlattığı The New York Times’daki makalesine, ABD’den Cumhuriyetçi senatör John McCain cevap vermeye hazırlanıyor.

Rusya’nın ünlü gazetecisi Vladimir Solovyov, McCain’i Rossiya 1 kanalında “Voskresniy Veçer” (pazar akşam)
programında ağırlayabileceğini açıkladı. Twitter’dan davette bulunan Solovyov, “Radyo ve televizyon şirketi VGTRK adına, Senatör McCain’i pazar akşam programına canlı yayına davet ediyorum…” dedi.

Putin’in makalesine sert eleştiride bulunan McCain’e çağrıda bulunan Solovyov, “Biz kendisine uçak bileti gönderebiliriz ve Moskova’da ağırlama masraflarını karşılarız. Biz Senatörün Rusya halkına canlı yayında seslenmesine imkan veririz. Senatör Putin’in The New York Times aracılığı ile Amerikan halkına seslenmesinden rahatsız olmuş. Sanırım kendileri Sovyetler Birliği’nin dağıldığını ve 1986’da yaşamadığımızı unuttu…” eleştirisi getirdi.

McCain, Suriye’nin kimyasal silahlarının devri ile ilgili Rusya’nın önerisinde çok büyük şüpheler olduğunu iddia etmiş ve Amerikan basınından Putin’in makalesinin yer almasını eleştirerek “onur kırıcı” olarak nitelemişti. McCain izin verilmeyeceğini ima ederek, kendisinin de Pravda’da bir makale kaleme almak istediğini açıklamıştı. Amerikalı senatör, Kerry-Lavrov planının ABD’nin zayıflığını ortaya koyduğunu ve zaman kazanan Esed’in halkını öldürmeye devam edeceğini iddia etti.

Kremlin basın danışmanı Dmitri Peskov, Rusya’nın kimse ile karşı karşıya gelmek ya da kimseyi savunmak istemediğini açıkladı. Putin’in uluslararası ilişkilerde kimseye ahlak dersi verme gibi bir alışkanlığı olmadığını hatırlatan Peskov, “Amerikalı ortaklarımız son birkaç on yılda tepeden bakarak birilerinin omuzunu sıvazlamaya alıştı… Demokrasi rekabet ortamında var olur. Bazen ortaklarımızdan tüm bunların unutulduğu izlenimi alıyoruz.” eleştirisi getirdi.

Rusya’nın ana muhalefeti Komünist Parti’nin yayın organı Pravda gazetesi de McCain’e sayfalarını açabileceklerini açıkladı. Pravda’nın İngilizce baskısı editörü Dmitri Sudakov McCain’e çağrıda bulunarak, “Eğer McCain bizde bir şeyler yazmak istiyorsa, memnuniyetle bekleriz…” davetinde bulundu.

McCain ise Rusya’dan kendisine gelen davetlere henüz bir karşılık vermedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.