Meclis'te Hdp'deki Bıçaklı Saldırı Sebebiyle Tartışma Çıktı

Meclis'te Hdp'deki Bıçaklı Saldırı Sebebiyle Tartışma Çıktı

Türkiye Büyük Millet Meclisi, (TBMM), Cumhurbaşkanlığı ve Sayıştay'ın 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmeye başlandı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili...

Türkiye Büyük Millet Meclisi, (TBMM), Cumhurbaşkanlığı ve Sayıştay'ın 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmeye başlandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, partisinin genel merkezinde HDP Ankara İl Genel Meclisi üyesi Ahmet Karataş'ın boynuna aldığı bıçak darbesiyle ağır yaralanmasına değindi. "Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın tahrik ve tehdit eden, halkı suç işlemeye teşvik dili; IŞİD vari saldırının tesadüf olmadığını söylüyorum." diyen Kaplan, IŞİD tarzı hünharca bir saldırı ile karşı karşıya olunduğunu söyledi.

Milli Siyaset Belgesi üzerinde çok ciddi kararlar alındığı, kara kaplı kitabın Meclisten, milletvekillerinden saklandığını ve verilmediğini dile getiren Kaplan, bu siyaset belgesi içine bildik 12 Eylül darbesi taktik ve stratejileri, 1990'lı yılların taktik ve stratejilerinin giydirildiğini ifade etti.

Son MGK toplantısında cemaatlerin, sivil örgütlerin bu kitaba konulduğunu dile getiren Kaplan, kırmızı kitabı Meclisin bilmesinin demokrasinin vazgeçilmezi olduğunu vurguladı. Meclisin bunu bilmesi ve kitabın gönderilmesini istedi. "Derin devletin varlığına isyan ediyorum." diyen Kaplan, hedef gösterme sorumsuzluğun sonucu onun sorumluların açığa çıkmasını istediğini ifade etti. Bu kitabı Meclise gönderilmemesi halinde getirmeyenlerin her karanlık olayın faili olacağını vurguladı. CHP'li İzzettin Çetin ise burada sivil polis görmek istemediğini kaydetti. Silahlara dokunarak gelmek istemediğini vurgulayan Çetin, "Hırsısz arsız adam korkar. Ben silahlı sivil polis görmek istemiyorum." dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ise Cumhurbaşkanı ve Başbakanın söylemlerinin 77 milyonu birleştirici söylemler olduğunu ifade etti. HDP'ye yönelik yapılan saldırıyı kınayan Aydemir, failin en kısa zamanda bulunmasını istedi. Aydemir'in açıklamalarına tepki gösteren Kaplan, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın söylemleri için "Zehir duyuyoruz."ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.