Meclis Soruşturma Komisyonu 2 Aylık Süre Talep Etti

Meclis Soruşturma Komisyonu 2 Aylık Süre Talep Etti

Dört eski bakan hakkında 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu, ilk gündem toplantısını yaptı. Komisyon iki aylık ek süre için Meclis Başkanlığına başvurdu. Ayrıca 3 kişiden oluşan...

Dört eski bakan hakkında 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu, ilk gündem toplantısını yaptı. Komisyon iki aylık ek süre için Meclis Başkanlığına başvurdu. Ayrıca 3 kişiden oluşan bir alt komisyon oluşturuldu.

4 eski bakan Zafer Çağlayan, Egemen Bağış, Muammer Güler ve Erdoğan Bayraktar hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu, AK Partili Hakkı Köylü başkanlığında toplandı. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda, komisyona gelen kurumlar arası yazışmalar incelendi. Komisyon İstanbul Adliyesi'nde 17-25 Aralık 2013 tarihlerinde gerçekleşen yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile ilgili dosyaları inceleyecek. Ardından olaya ilişkin bazı kişileri dinleyecek. Komisyon TBMM Başkanlığından iki aylık ek süre de talep etti.

Meclis Soruşturma Komisyonu'nda 1 CHP, 2 AKP'den olmak üzere toplam 3 kişiden oluşan alt komisyon kuruldu. Alt Komisyonun Başkanlığını yine AKP Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü yapacak. Komisyona 4 bakanın mal varlıklarına ilişkin bilgiler de ulaştı. Fakat muhalefet partili üyeler komisyona sunulan mal varlıklarının yeterli olmadığını söyledi. Bunun üzerine bakanların ve çocuklarının mal varlığı hareketlerinin dökümü, Gelirler Vergisi İdaresinden talep edilecek.

Meclis Soruşturma Komisyonu'nda, eski 4 bakanın avukatlarının dosyadaki eklerin fotokopilerini almaları tartışmalara sebep oldu. Muhalefet partinin üyeleri, Egemen Bağış ve Muammer Güler'in avukatlarının dosyada bulunan ekleri alabildiklerini ama üyelerin niye alamadığını sordu. CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, bakanların avukatlarının komisyona müracaat ederek dosyaların eklerinden birer örnek aldıklarını söyledi. Komisyonun asli üyeleri olarak kendilerinin alamadığını vurgulayan Köprülü, "Defalarca alebimizi dile getirdik soruşturmanın gizli olduğu bahisle verilmedi. Kısıtlı zaman aralığında dosyayı inceleyebildik. Bakanların avukatları dilekçe ile mürecaat etmişler ve örnek almışlar biz buna itiraz etmiyoruz ancak, komisyonun asli üyeleri alamıyor. Şüphelinin avukatları alabiliyor. Komisyon üyelerine verilmiyor." ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.