Meclis faaliyetlerini değerlendirdi

Meclis faaliyetlerini değerlendirdi

Kabakcı, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 24. dönem faaliyetlerini değerlendirdi

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 24. dönem faaliyetlerini değerlendirdi.
AK Parti İl Teşkilatında düzenlenen basın toplantısında konuşan AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, Türkiye’nin komşularına, vatandaşlarına ve kendisine güvenir hale geldiğini belirterek, güven yaygınlaştıkça da bölgenin istikrarının ve demokrasisinin de güçlendiğini söyledi. Kabakcı, “Türkiye’nin yükselişini hep beraber görüyoruz. Bunun karşılığı olarak da mecliste düzenlemeler yapılıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili düzenlemeler yapılmış. İki kere seçme hakkı getirilmiş ve süresi 5 yıla çekilmiş. Eğitimle ilgili üzerimize bir deli gömleği giydirilmişti, kesintisiz eğitim diye. Hiçbir planlama yapmadan sadece korkularla hareket ederek bu deli gömleğini üzerimizden çıkarıyoruz. 4+4+4 eğitim sistemine geçiyoruz. Bundan sonra temel kültürel değerleri, ortak paydalarımızı ilk dörtte verdikten sonra ikinci dörtten sonra kabiliyetlerine göre öğrencilerimizi yönlendireceğiz. Bu düzenlemeyle ülkenin geleceğini, insan sermayesini de planlama gibi bir imkana sahip oluyoruz” dedi.
Yıllarca orman olmayan bir takım alanların köylüler tarafından alınıp, kullanılarak ormanlıktan çıkarıldığını kaydeden Kabakcı, 2B diye adlandırılan ve yıllardır devam eden yaranın ortadan kalkması için 2B ile ilgili de düzenlemeler yaptıklarını ifade etti. Eskiden tebaa mantığıyla gelen bir memur anlayışının olduğunu dile getiren Kabakcı, “Yani memur hiçbir hakkı olmayan parasını verdiğiniz, çalıştırdığınız bir insan olarak görülüyordu. Buna da hayır diyoruz. Diyoruz ki, bundan sonra kamu görevlilerinin de sendikaları olabilir. Toplu sözleşmelere oturulabilir. Hep beraber memurumuzun geleceğine de karar verebiliriz” şeklinde konuştu. İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili değişiklikler yaptıklarının da altını çizen Kabakcı, “Bununla ilgili Türkiye gelişiyor. Artık hiçbir alıcı senin işçin beni ilgilendirmiyor, bana yeter ki ucuz üret demiyor. Bundan sonra acaba işçinin iş güvenliği sağlanmış mı, acaba işçin yeteri kadar gıda alıyor mu, işçin ile ilgili düzenlemeleri yaptın mı? O zaman ben seninle çalışabilirim diyor. Değişen bu dünya şartlarına uygun olarak iş sağlığı ve güvenliği kanunu da çıkarttık” diye konuştu. Bütün bu yeniliklerle Türkiye’nin bir tek şeyi hedeflediğini vurgulayan Kabakcı, “Devletine güvenen devletin de vatandaşına güvendiği, sosyal sermayenin son derece güçlü olduğu beşeri sermaye olan insan gücünü planlayabildiği yeni bir dönemi başlatmak. İnşallah 24. dönemin ilk yılında yaptığımız bu düzenlemelerle daha güçlü bir Türkiye ile yolumuza devam edeceğiz” dedi.
"NUMAN KURTULMUŞ VE EKİBİNİN AK PARTİ’DE YER ALMASINDAN ŞEREF DUYARIZ"
HAS Parti’nin AK Parti ile bütünleşme konusundaki görüşmelerinin sorulması üzerine Kabakcı, "Türkiye değişiyor. Değişen bu Türkiye’de bizim bütün birikimlere ihtiyacımız var. Onun için AK Parti’de bu ülke için proje üreten, bu ülkenin aşkını yüreğinde taşıyan, bu ülkenin derdiyle dertlenen herkese yer var. Adalet ve Kalkınma Partisi hiçbir zaman küçük olsun benim olsun gibi bir mantık içinde olmadı. Birikimi olan, söyleyecek sözü olan herkese AK Parti’de yer var. Biz şahsen Numan Kurtulmuş ve ekibinin AK Parti’de yer almasından sadece şeref duyarız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.