Meclis, 2. tur maratonu için toplandı

Meclis, 2. tur maratonu için toplandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, mevcut Anayasa'da değişiklik öngören Anayasa paketinin 2. tur görüşmeleri için toplandı. Toplam 5 gün sürmesi beklenen görüşmelerde bugün 6 madde ele alınacak.

TBMM Başkanı Methe Ali Şahin Başkanlığı'nda, saat 13.30'da açılan Genel Kurul birleşimi, Şahin'in sunuş konuşmasının ardından muhalefetin usul tartışması ile devam ediyor. Muhalefet, Şahin'in başkanlık etmesini eleştiriyor.

Bu arada, ikinci tur takvimi belli oldu. Buna göre, görüşmeler bugün (2 Mayıs), 3 Mayıs Pazartesi, 5 Mayıs Çarşamba, 6 Mayıs Perşembe, 7 Mayıs Cuma, 8 Mayıs Cumartesi ve 9 Mayıs Pazar günü 12.00-24.00 saatleri arasında yapılacak. 4 Mayıs Salı günü ise partilerin haftalık grup toplantıları olduğu için Genel Kurul saat 15.00'te toplanacak ve yine 24.00'e kadar devam edecek. Genel Kurul'un her gün 6 maddeyi görüşmesi planlanırken, ilk turdakinin aksine maddeler üzerine gruplar, şahıslar, komisyon ve hükümete tanınan söz hakkı kez tanınmıyor. Buna göre, yalnızca değişiklik önergeleri üzerinde görüşmeler gerçekleştirilecek.
Öte yandan, 2. tur oylamalarında CHP'nin yine oylamalara katılması beklenmezken, MHP'nin ise Genel Kurul'a katılarak 'ret' oyu kullanacak. Parti kapatmayı zorlaştıran madde haricinde oylamalara katılmayan BDP'nin tavrı ise henüz netleşmedi.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.