"Meb’in Kayıtdışı Müdür Mülakatları Hukuksuzdur"

"Meb’in Kayıtdışı Müdür Mülakatları Hukuksuzdur"

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Burdur Şube Başkanı Orhan Çiğdem, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) müdür atamalarından önce yaptığı kayıt dışı mülakatların hukuksuz olduğunu söyledi.Aktif Eğitim-Sen Burdur Şube...

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Burdur Şube Başkanı Orhan Çiğdem, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) müdür atamalarından önce yaptığı kayıt dışı mülakatların hukuksuz olduğunu söyledi.

Aktif Eğitim-Sen Burdur Şube Başkanı Orhan Çiğdem, MEB’in son zamanlarda hukuk dışı yaptığı mülakatlarla ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

Burdur Tüccarlar ve İşadamları Derneği Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıda son zamanlarda MEB'de yapılan hukuksuz atamaların eğitimi allak bullak ettiğini savundu. Ağustos ayında binlerce okul müdürünü hukuku hiçe sayarak görevden alan MEB’in görevden alınanların yerine görevlendirme yaparken yine hukuksuzluk yaptığını iddia eden Başkan Orhan Çiğdem, “Danıştay’ın yapılan mülakat sınavları ile ilgili görüntülü kayıt yapılması gerektiği konusunda birden fazla almış olduğu kararlar var. Ancak MEB hukuku hiçe sayarak mülakatlarda bugüne kadar hiç kayıt yapmadı. Hatta mülakatta başarılı olanları kamuoyuna açıklamadı bile. Sadece aday kendi sonucunu TC kimlik numarası ile öğrenebiliyor. Müdürlerin neredeyse tamamını görevden alan MEB’in, kendisine yakın yandaş sendikanın mensubu müdürleri göstermelik mülakatlarla atadığı siyasetin eğitimin içine iyice girdiğinin en büyük göstergesi değil midir?” diye konuştu.

Sonucu daha başından belli mülakatlar hakkında Başkan Çiğdem, “Kimlerin müdür olacağının yazıldığı listelerin ortalıkta dolaşması da gösteriyor ki, mülakatlar göstermelik. Müdür olacaklar önceden kapalı kapılar arkasında zaten belirlenmiş. Mülakatlarda hükümete yakın sendikanın üyesi olan müdürlere 90-95 gibi yüksek puanlar verilirken, diğer adaylara ise daha düşük puanlar verilerek idareci olma şansları ellerinden alındı. Sözlü sınavlara katılan adayların kamu oyuna yansıyan kısmı her şeyi anlatmaya yetiyor. Sınavlara katılan adaylardan kazananların yüzde 83’ü Eğitim Bir-Sen üyesi” dedi.

Yeni atanan idarecilerde liyakatin değil, hangi sendikanın üyesi olduğuna bakıldığını kaydeden Çiğdem, mülakatlarda müdür adaylarına sorulan soruların her şeyi anlattığın anlattı. Çiğdem, “Yapılan mülakatlarda bazı adaylara üç soru sorulurken, bazı adaylara ise ‘Aspirinin hammaddesi nedir?, Günümüz alimlerinden kimleri takip ediyorsunuz?, Tunus halk kahramanın adı nedir?, Müdürlük sözlü sınavına neden başvurdunuz?’ gibi akla ziyan soruların sorulduğunu mülakatlara katılan sendikamıza üye arkadaşlarımızdan öğrendik.” şeklinde konuştu.

Hukukun herkese lazım olduğunu kaydeden Başkan Çiğdem, haksızlığa uğrayan meslektaşlarını önce Milli Eğitim müdürlüklerine itiraz etmeye, ardından da hukuki mücadeleye davet ettiklerini, bu konuda Aktif Eğitim-Sen olarak her türlü desteği vereceklerini sözlerine ekledi.

Burdur’da Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de MEB’in hukuksuzluklarını uygulamaya geçirdiğini belirten Başkan Çiğdem, Burdur’un en prestijli okullarından birinde idarecilik yapan sendika üyesi başarılı bir idarecinin görevinden alındığını ve ilçeye sürüldüğünü bu konunun da takipçisi olduklarını aktardı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.