Marmaray, Orta Asya Basınında Da Geniş Yankı Buldu

Marmaray, Orta Asya Basınında Da Geniş Yankı Buldu

Asya ve Avrupa’yı deniz altından birbirine bağlayan ve asrın projesi olarak adlandırılan Marmaray'ın açılışı, Orta Asya basınında da geniş yankı buldu.

Asya ve Avrupa’yı deniz altından birbirine bağlayan ve asrın projesi olarak adlandırılan Marmaray'ın açılışı, Orta Asya basınında da geniş yankı buldu. Bölge basını, Karadeniz ile Marmara’yı İstanbul Boğazı’nın 62 metre altında birbirine bağlayan Marmaray’ın açılışını değişik başlıklarla duyurdu.

Özbekistan’ın önde gelen haber portalı ‘Gazeta.uz’ konuyla ilgili haberini: “Boğaz altındaki demir yolu tüneli İstanbul’da açıldı” başlığıyla verdi. Rusça verilen haberde, Marmaray’dan asrın projesi olarak bahsedildi. Projenin, Türkiye’ Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 90.yıl dönümünde açılmasının ise ayrı bir önem arz ettiğine vurgu yapıldı.

Özbekçe yayın yapan Ozodlik radyosu ise Marmaray’la ilgili haberinde: “İstanbul’da Avrupa ile Asya’yı birbirine bağlayan tünel açıldı” başlığını kullandı. Radyo haberinde, 13 kilometre 600 uzunluğundaki tünelin yaklaşık bin 500 metresinin İstanbul boğazın altından geçtiğine dikkat çekildi. Haberde, Marmaray, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hükümetinin hayata geçirdiği en önemli proje olarak aktarıldı.

Tüm Orta Asya ülkelerine yönelik Rusça yayın yapan Regnum haber portalı ise Marmaray’ın faaliyete geçmesini: “Türkiye’de boğazın atlında demir yolu tüneli, açıldı” başlığıyla duyurdu. Haberde, tünelin Asya ve Avrupa’yı deniz altından birbirine bağlaması özelliğine dikkat çekildi. Haberde Marmaray’ın, Türkiye’de hayata geçirilen en büyük ulaşım projesi olduğuna vurgu yapıldı.

Ferhana haber sitesi ise Marmaray’ın tanıtan video, harita ve fotoğraflara yer verdi. Haberde Türk ve Japon ortak eseri Marmaray’ın yapımına 2004’te başlandığı ve yaklaşık 5 milyar dolara mal olduğu belirtildi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.